Saya akan menjadi yang pertama mengakui bahawa “makan tengah hari” saya biasanya terdiri daripada baji Gouda dan beberapa keropok (seringkali basi) keropok. Hari-hari lain ia termasuk beberapa keping pai. Tetapi setiap sekarang dan kemudian, apabila saya mahu berasa seperti orang dewasa yang sebenar, saya membuat sandwich gussied-up sehingga saya mungkin duduk untuk makan.

Saya seorang yang beriman dalam mengekalkan banyak bahan asas di tangan supaya saya tidak mendapat masalah ketika saya perlu membuang makanan spontan. Mempunyai stok keperluan penuh pasti membantu ketika makan siang, yang boleh menjadi yang paling sukar untuk berhimpun. Sandwich lada merah yang dipanggang ini adalah contoh utama dari apa yang boleh anda lakukan dengan beberapa stok pantri / peti sejuk dalam masa kurang daripada 10 minit.

“Resipi” ini menggunakan semua kegemaran saya. Jarred memanggang lada merah dan pesto boleh membuat apa-apa sandwic (atau apa-apa, untuk perkara itu) rasa lebih baik. Saya suka menyimpan ayam dan ayam belanda di dalam peti sejuk, sama ada sisa makanan dari panggang panggang atau panggang biasa dari Trader Joe. Mozzarella dan prosciutto hampir selalu diberikan kerana saya boleh menggunakannya untuk membuat segala-galanya dari pizza ke piring keju. Sudah tentu, ia terbuka kepada banyak tafsiran. Tomat kering matahari, keju kambing, dan daging boleh digunakan bukan lada, mozzarella, dan prosciutto. Jika anda menyimpan beberapa bahan ini dalam stok, anda dijamin mempunyai makanan yang baik dengan tergesa-gesa.

Satu lagi perkara yang benar-benar menjadikan istimewa sandwic ini adalah memanaskannya. Ia hanya satu langkah tambahan yang kecil, tetapi minit-minit tambahan dalam pembakar roti membawa semuanya bersama dengan cara yang sandwich sejuk tidak boleh.

Lada Merah, Ayam & Mozzarella Sandwich

Berkhidmat 1

 • 2 sudu

  mayonis

 • 1 sudu

  pesto yang disediakan

 • Baguette, ciabatta, atau roti foccacia, dibelah dua secara mendatar

 • Dihancurkan ayam yang dimasak

 • Dihidupkan

 • Lada merah panggang, jarred atau buatan sendiri

 • Menghirup mozzarella kelembapan yang rendah

 • Arugula, bayam, atau daun basil

 • Garam kosher dan lada hitam segar

Kacau bersama mayonis dan pesto. Sebarkan bahagian bawah roti dengan campuran pesto-mayonis. Tambah lapisan ayam, diikuti dengan prosciutto, lada merah, mozzarella, dan arugula. Musim dengan garam dan lada.

Balut sandwic dalam kerajang aluminium dan roti panggang dalam ketuhar pemanggang roti atau ketuhar hangat sehingga keju cair. Letakkan separuh salib dan berkhidmat.

Nota Resipi

Tepung kering tomat, keju kambing dan daging boleh digunakan bukannya lada, mozzarella, dan prosciutto.

(Imej: Nealey Dozier)