Ini adalah takrifan yang sangat baik: daging sapi dan sayur-sayuran vegetarian yang langsung dari peti sejuk hingga panggang.

Ini kegemaran keluarga yang benar-benar lazat dibuat dengan sirloin daging lembu yang berpatutan yang disalut dengan gosokan rempah, dan dibalut ke tusuk bersama dengan sayuran. Seluruh kabob adalah beku, tusuk dan semua, jadi anda boleh membuat kedua-dua ini pada satu masa atau 10 pada satu masa. Bahagian yang terbaik ialah anda tidak perlu mencairkannya; apabila anda sudah siap untuk memasak hanya menyalakan panggang!

(Kredit imej: Lauren Volo)


Ketahui Kaedah Asas: Cara Buat Kabinet Freezer


Sebaik sahaja anda telah mempelajari kaedah asas untuk membuat kabobs beku-ke-meja, pastikan anda juga menguasai beberapa petua penting.

 1. Simpan potongan saiz yang sama.
 2. Sentiasa merendam lidi anda.
 3. Buat lidi daging dan sayur-sayuran berasingan.

Mengapa membuat lidi berasingan? Makanan dan sayuran berganti pada tusuk yang sama mungkin kelihatan cantik, tetapi tidak praktikal. Mereka memasak pada kadar yang berbeza, jadi sama ada daging atau sayur-sayuran itu berakhir terlalu matang.

Teknik yang lebih baik adalah menjaga daging lembu pada satu tusuk dan sayur-sayuran di atas yang lain, sehingga anda dapat menarik setiap jenis dari panggangan ketika mereka siap.

Lidi ini tahan dengan baik dan tidak dibekukan, dan anda tidak perlu mencairkannya sebelum memanggang. Mereka hebat apabila anda memerlukan makan malam yang cepat atau ingin membuang barbeku dan melakukan semua prep terlebih dahulu.


Kabin Steak dan Sayur-sayuran percuma-to-Grill

Hidangan 4

 • 1 1/2 pound

  sirloin daging, dipotong menjadi kiub 1 inci

 • 2 sudu

  tamari atau kicap

 • 2 sudu teh

  gula perang gelap

 • 1 1/4 sudu teh

  jintan tanah

 • 1 sudu teh

  paprika

 • 1/4 sudu teh

  lada hitam segar, ditambah lebih banyak untuk perasa

 • 1

  bawang merah sederhana, dipotong menjadi ketulan 1 inci

 • 1

  lada loceng merah atau kuning sederhana, dipotong menjadi kepingan 1 inci

 • 1

  lada loceng hijau sederhana, potong 1 inci

 • 1 sudu

  minyak zaitun

 • Garam kosher

 • 16

  (9 hingga 10 inci) lidi, direndam dalam air jika kayu

Gariskan kertas penaik rim dengan kertas parchment. Letakkan kubus sirloin, tamari atau sos soya, gula, jintan, paprika, dan lada 1/4 sudu teh dalam mangkuk sederhana dan melemparkan dengan teliti melapisi daging lembu dengan rempah-rempah; mengetepikan.

Letakkan lada bawang dan bel dalam mangkuk besar. Gerimis dengan minyak, musim dengan garam dan lada, dan melemparkan kot.

Thread daging ke 8 dari lidi, kira-kira 6 cawan setiap sudu. Lay lidi pada helai baking. Tutup lidi dengan helai kertas kedua. Thread sayur-sayuran ke baki 8 baki, seli antara 1 lada lada dan 3 buncis bawang. Letakkan lidi pada helai kertas kedua.

Membekukan sehingga pepejal, sekurang-kurangnya 3 jam atau semalaman. Balut keseluruhan lembaran penaik dengan ketat dalam foil, atau pindahkan lidi ke dalam beg beku zip bersaiz galon, memotong lidi jika diperlukan. Membekukan sehingga 2 bulan.

Panaskan panggangan luar ke medium-tinggi (kira-kira 400 ° F). Letakkan lidi beku pada gril (lakukan dalam 2 kelompok jika perlu), tutup grill, dan masak tidak terganggu sehingga tanda panggangan muncul pada daging lembu, kira-kira 3 minit. Menggunakan penyepit, putar lidi dalam satu perempat, tutup gril, dan panggang selama 3 minit. Teruskan berputar lidi setiap suku setiap 2 hingga 3 minit sehingga sayur-sayuran segar dan lembut dan daging lembu adalah pada derma yang dikehendaki, kira-kira 10 hingga 12 minit untuk daging lembu sederhana. Keluarkan ke piring dan biarkan duduk 3 minit sebelum berkhidmat.

Nota Resipi

Alternatif masakan masak: Sekiranya anda tidak mahu mengisap kabobs, panggangnya pada lembaran penaik dalam ketuhar 400 ° F selama 12 hingga 15 minit.

Penyimpanan: Leftovers boleh disimpan dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk sehingga 4 hari.