(Kredit imej: Lauren Volo)

Meletakkan rendah pada karbohidrat pada hari ini? Atau hanya kekasih krim keju? Kemudian saya boleh mencadangkan lekuk keju, krim keju, yang diilhamkan oleh banyak “panco keto” yang mengambang di internet? “Keto,” pendek untuk diet ketogenik, diet rendah karbohidrat, tinggi lemak, sederhana-protein. Bahawa bit rendah karbohidrat meninggalkan banyak pengikutnya mencari cara untuk mencipta semula makanan yang mereka sukai dan ternyata pancake sangat tinggi pada senarai itu. Walaupun anda tidak akan mendapati ini menjadi berbulu, kualiti mentega, tajam, menjilat menjadikan mereka penjaga.

Super Easy Cream Cheese Pancakes: Watch the Video

Campurkan Batter Anda + Flip Bila Siap

Kebanyakan resipi untuk penkek keto adalah keju krim- dan berasaskan telur dan masak sehingga menyerupai dan rasa lebih seperti krep tajam daripada pancake. Ketiadaan tepung dan agen meningkat akan melakukan itu. Resipi ini, sementara masih di bahagian rendah karbohidrat berbanding dengan kebanyakan resepi panci, memang memanggil tepung (anda boleh menggunakan kelapa atau tepung badam) dan ejen yang meningkat untuk sedikit mengangkat. Terdapat dua langkah penting untuk memastikan anda mendapat pancake sempurna.

 1. Campurkan adunan anda: Salah satu sebab saya suka resipi ini ialah kerana anda membuat adunan dalam pengisar. Pastikan adunan itu sempurna licin sebelum anda mula memasak; bermula dengan keju krim suhu bilik. Sekiranya anda ingin menambah gula secukup rasa, sudu kayu manis, atau percikan vanila, terus ke hadapan. Saya lebih suka mereka jadi saya boleh memuatkan mereka dengan topping beraroma. Anda juga boleh menaikkan rasa lekuk yang tajam ini dengan segelintir Parmesan atau keju cheddar yang dicincang dan bawanya ke sisi yang gurih.
 2. Tunggu untuk flip: Kali pertama saya membuat pancake ini saya tidak tunggu cukup lama sebelum membalikkan pancake dan cepat belajar untuk memberikan adunan cukup masa untuk menetapkan sebelum memasak sebelah lain. Tiga minit bekerja paling baik untuk saya, menghasilkan penampilan emas, berhias.

Pancake Keju Krim 5-Ramuan

Membuat kira-kira 6 lempeng kecil, kira-kira 4 inci di seluruh; berfungsi 2

 • 4 auns

  keju krim, pada suhu bilik

 • 2

  telur besar

 • 1/4 cawan

  tepung, seperti badam, kelapa, atau semua tujuan

 • 1/2 sudu teh

  serbuk penaik

 • 1/4 sudu teh

  garam halus

 • Semburan masak atau mentega, untuk menyiapkan kuali

 • Strawberi yang dihiris dan gula tepung, atau sirap maple, untuk hidangan

Letakkan krim keju, telur, tepung, serbuk penaik, dan garam dalam pengisar dan campuran sehingga lancar.

Panaskan pan bukan kuali yang besar di atas api sederhana. Kotak dengan semburan masak atau mentega. Setelah mentega dicairkan, tuangkan 2 hingga 3 sendok makan adonan. Masak sehingga keemasan coklat ke bawah di bahagian bawah, kira-kira 3 minit. Flip dan masak sehingga bahagian kedua berwarna coklat keemasan, 1 hingga 2 minit lagi. Pindahkan ke pinggan.

Ulangi dengan memasak adunan yang tinggal. Hidangkan dengan strawberi yang dihiris dan gula tepung atau gerimis sirap maple.

Nota Resipi

Penyimpanan: Leftovers boleh disimpan dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk sehingga 5 hari.