(Kredit imej: Maureen Petrosky)

Apabila saya menghiburkan, saya membuat minuman yang boleh melakukan tugas dua kali sebagai persembahan yang lazat dan pusat-pusat cantik. Sama ada diletakkan di bar saya atau di tengah meja makan, sangria cranberry bermusim ini sesuai untuk perhimpunan percutian anda yang seterusnya..

(Kredit imej: Maureen Petrosky)

Cranberry sangria biasanya dibuat dengan wain merah, tetapi saya telah menendang jus kranberi putih akhir-akhir ini. Ia lebih halus daripada koktel jus kranberi yang saya biasanya masuk ke kedai runcit – ia berfungsi keajaiban dalam Cosmopolitan putih dan indah dipancarkan dalam wain putih.

Untuk sangria ini, saya berpasangan dengan jus kranberi putih dengan Chardonnay yang tidak terawat (ringan juga), ram rum, dan epal merah dan hijau segar. Chardonnay dikenali dengan aroma epal dan rasa, dan kerepek epal dan cranberry adalah beberapa hidangan pencuci mulut kegemaran saya, jadi saya menggabungkan mereka dan mendapati inspirasi untuk 10-minit jemaah minggu ini.

(Kredit imej: Maureen Petrosky)

Cukup ambil kendi besar dan campurkan bersama bahan-bahan yang disenaraikan di bawah. Saya cadangkan anda menggunakan sebotol ram yang rumit – melangkau yang ada dalam pemegang jag. Saya memilih satu yang licin dan mempunyai vanila dan kacang kelapa yang lazat, dan ia bermain dengan baik dengan buah-buahan tart. Anda juga akan melihat bahawa saya hanya menggunakan gula sedikit, kerana saya lebih suka sangria saya kurang manis daripada kebanyakan. Akhir sekali, tuang ini juga mempunyai beberapa spritz, sesuai untuk membuat mana-mana pihak lebih meriah.

Jemput kawan-kawan, bungkus kumpulan, mengeluarkan makanan ringan, dan anda akan mempunyai jam yang sangat gembira dan bahagia dalam masa yang singkat.

(Kredit imej: Maureen Petrosky)

Sparkling White Cranberry Sangria

Hidangan 6 hingga 8

 • 1/4 cawan

  gula

 • 1 cawan

  rum, seperti Selvarey atau satu lagi rum putih yang berkualiti tinggi

 • 1 cawan

  dadu merah dadu

 • 1 cawan

  dadu hijau diced

 • 1 cawan

  cranberry segar atau beku

 • 1 botol

  Chardonnay, tanpa oak atau ringan oaked, sejuk

 • 1 cawan

  jus kranberi putih, sejuk

 • 2 cawan

  kelab soda, sejuk

 • Lemon twist untuk hiasan

Dalam kendi besar, gabungkan gula dan rum dan kacau untuk dibubarkan. Tambah epal, cranberry, Chardonnay, dan jus kranberi putih. Dinginkan selama beberapa jam atau dalam sekelip mata.

Apabila bersedia untuk berkhidmat, tambah soda kelab dan kacau untuk bergabung. Tuangkan ke dalam cawan ais dan sudu di beberapa buah. Di atas setiap gelas dengan sentuhan lemon.

Nota Resipi

Saya menggunakan cranberry beku, tetapi anda juga boleh menggunakan segar. Sekiranya anda menggunakan segar, sangria anda akan menjadi lebih berwarna merah jambu, kerana beri itu menumpahkan warna ke dalam jus.

Menggunakan Chardonnay yang oak-tua akan memberikan rasa sangria lebih mujarab. Saya lebih suka tanpa oak untuk sangria yang lebih bersih, lebih ringan, lebih menyegarkan.

Anda juga boleh berkhidmat dengan sangria ini dengan segera, tetapi rasa tidak akan mempunyai banyak masa untuk bergaul dan lembut.

Dikemas kini dari resipi yang diterbitkan pada bulan November 2014.