Saya tidak pasti sama ada ia adalah permulaan musim cukai atau hari-hari Barat Laut Pasifik yang kelabu yang kita ada akhir-akhir ini, tetapi ramai orang yang saya tahu telah sedikit ke bawah. Selaras di kedai runcit, saya mendengar keluarga bermimpi bercuti cerah dan rancangan hujung minggu yang jauh. Tetapi untuk sepanjang minggu ini, untuk slog yang Februari boleh dirasakan, saya mempunyai penyelesaian yang kecil: Winter Warmer Cocktail.

Ketika saya tinggal di California, kami akan beralih ke lemon Meyer dan sitrus cerah lain untuk koktail pada tahun ini. Di Seattle, sitrus boleh menjadi lebih sukar untuk dikesan, tetapi saya baru-baru ini menemui minuman keras baru yang mengisi kekosongan itu: Licor 43. Licor Sepanyol ini mempunyai nota hangat, sitrus dan vanila, dan dikhabarkan telah dihasilkan menggunakan 43 buah buah yang berbeza dan herba dari Mediterranean. Sambil menghirupnya membuatkan saya berfikir bahawa hari cerah tidak begitu jauh dari penglihatan. Dengan sendirinya, saya merasa agak tebal dan menyakitkan, tetapi berpasangan dengan minuman keras yang bersih seperti tequila (atau gin juga bagus) dan jus sitrus sedikit untuk kecerahan, Cocktail Midwinter yang sangat istimewa dilahirkan.

Teman lelaki saya dan saya mempunyai lebih banyak bar di rumah daripada ramai, saya menyedari, tetapi ia adalah sesuatu yang membuat kita saling bahagia sehingga kita kerap menyodorkan sedikit wang tambahan setiap bulan untuk membeli beberapa botol baru. Walau bagaimanapun, jika itu bukan di mana minat anda terletak atau jika anda menghadapi kesulitan mengesan Licor 43, anda boleh menggantikannya untuk Drama Allspice St. Elizabeth, Tuaca atau rum gelap. Dan jangan lupa ais koktel yang besar!

Lebih Lanjut Mengenai Liquor: Licor 43

Cari Kiub Ice Cocktail! Peti dan tong

Koktel Warmwalk Midwinter

Berkhidmat 2

2 auns Licor 43
3 auns tequila
1 sudu besar jus lemon segar
3 sudu jus oren segar
Bitter dash

Campurkan semua bahan ke dalam pengisar koktel yang dipenuhi dengan ais. Goncang bersungguh-sungguh. Letakkan 1 kiub ais koktel di setiap kaca lama dan tuangkan campuran koktel ke dalam masing-masing. Nikmati.

Berkaitan: Resipi Round-up: 10 Winter Citrus Cocktails

(Imej: Megan Gordon)

Apartment Therapy Media membuat segala usaha untuk menguji dan mengkaji produk secara adil dan telus. Pandangan yang dinyatakan dalam kajian ini adalah pandangan peribadi pengulas dan ulasan produk tertentu ini tidak ditaja atau dibayar oleh apa-apa cara oleh pengilang atau ejen yang bekerja bagi pihak mereka. Walau bagaimanapun, pengeluar tidak memberi kami produk untuk tujuan ujian dan kajian semula.