Para biarawan di West Park berkhidmat dengan pihak ini pada tengah hari makan tengahari senyap beberapa tahun lalu pada masa ini tahun.

Semasa saya cuba mencipta semula air kencing, bayam, dan kacang tanah di rumah, saya menyedari bahawa resep ini menangkap apa yang berlaku pada masa ini tahun ini. (Dan sekarang, setiap kali saya melihat kalis air, saya fikir para sami.)

Kacang beku mengingatkan saya tentang musim sejuk yang panjang yang kita telah menghabiskan makan kacang dari peti sejuk, tetapi di sini kacang-kacangan adalah aksen, hiasan yang menambah sedikit rasa manis. Rasa mineral bayam memegang kekayaan tanah yang baru dicairkan.

Walaupun selada air membawa cookers gigitan peppery dengan menyebutkan apabila aircress muncul, saya mendapati sela air, terutamanya apabila dimasak, juga memegang perasa meningkat rasa. Dan, seperti bok choy, aircress mengekalkan keretanya yang kenyal, walaupun dikukus. Menggoda melalui batang air adalah seperti memotong hujung tulip sebelum menjatuhkannya ke dalam pasu. Itulah sebabnya saya meninggalkan aircress yang berpunca dalam resipi ini, sambil merobek spinach itu berpunca.

Kental air kencing, bayam, dan kacang polong

Hidangan 4

Kira-kira 5 auns bayam segar, dibersihkan dengan teliti dan dikeringkan
Kira-kira 5 auns air tawar segar, dibersihkan dengan teliti dan dikeringkan
1/4 cawan kacang beku
Garam, secukup rasa

Letakkan pengukus untuk mendidih pada api yang tinggi. Semasa menunggu pengukus mendidih, keluarkan apa-apa batang yang sukar dari bayam.

Apabila air di dalam pengukus mencapai mendidih, lapisan bayam di bahagian bawah pengukus. Kemudian tuangkan kacang polong beku di sebelah. Terakhir, letakkan lapisan air di atas.

Letakkan tudung di atas pengukus. Sayur-sayuran perlu mengambil kira kira-kira lima minit untuk stim, tetapi mulailah memeriksa mereka selama tiga minit. Bergantung pada bagaimana tender hijau anda, mereka akan memasak dengan cepat.

Keluarkan ke piring, buang dengan garam untuk menggabungkan rasa, dan berikan segera. Fikirkan para biarawan atau musim bunga.