Adakah terdapat apa-apa yang mantap parti lebih daripada tembakan jello dalam gelap? Apabila dinyalakan oleh cahaya hitam dalam kegelapan, tembakan yang menyeramkan seperti seorang saintis gila menyebat mereka di dalam sebuah makmal.

Anda mungkin berfikir bahawa ini memerlukan beberapa alkimia yang menyeramkan, tetapi bahan rahsia adalah begitu mudah dan mudah: air tonik, yang mengandungi kina yang menyala di bawah cahaya UV.

(Kredit imej: Diana Yen)

A Gin dan Tonic Jello Shot

Pukulan jello ini adalah twist pada gin klasik dan tonik dengan sedikit jus limau dan percikan bunga ros untuk menghasilkan bunga. (Siapa kata tembakan jeli tidak boleh bergaya?)

Tonik dipanaskan melalui dan digabungkan dengan gelatin dan gula, dan dikacau sehingga campuran telah dibubarkan. Apabila ia disejukkan, anda boleh menambah dalam gin anda, jus limau, dan bunga ros. Selagi anda menggunakan tonik sebagai asas, anda boleh menukar alkohol kepada vodka dan roh lain jika anda suka.

Dinginkan gambar jelilo selama beberapa jam untuk membiarkannya ditetapkan. Tembakan jiggly ini sempurna untuk membuat lebih awal daripada masa, meninggalkan anda lebih banyak masa untuk bekerja pada kostum Halloween anda. (Bolehkah kita mencadangkan ahli sains gila untuk pergi dengan ramuan-ramuan ini yang hantu, bercahaya?)

Apabila anda sudah bersedia untuk berkhidmat, letakkan cahaya hitam UV sebagai dekat dengan tembakan yang anda boleh dan matikan lampu untuk persembahan yang menyeramkan. Bilik anda akan menyala dengan minuman berseri hantu ini!

Jello Shots dalam Glow-in-the-Dark

Membuat kira-kira 10 tembakan

 • 1 cawan

  tambah 2 sudu air tonik

 • 1 sampul surat

  (1/4 auns) gelatin serbuk yang tidak bercampur-campur

 • 2 sudu

  gula pasir

 • 3/4 cawan

  gin

 • 1 sudu

  jus limau segar

 • 1 sudu

  rosewater (pilihan)

 • Peralatan khas:
 • Cahaya hitam UV

Bawa air tonik ke dalam mendidih dalam periuk kecil. Letakkan gelatin dan gula dalam mangkuk tahan panas sederhana dan tambahkan air tonik panas. Teruskan kacau sehingga dibubarkan sepenuhnya, kira-kira dua minit. Biarkan sejuk ke suhu bilik.

Tambah gin, jus kapur, dan gulung bunga jika digunakan. Bahagikan campuran antara cermin mata. Dinginkan sehingga ditetapkan. Hidupkan lampu hitam apabila bersedia untuk berkhidmat dan menontonnya bersinar.