(Kredit gambar: Tessa Huff)

Kadang-kadang ada banyak sebab mengapa kita harus DIY dan bukannya membeli barangan pra-buatan di kedai. Dari menjadi lebih cekap untuk membuat sesuatu yang lebih sihat, membina pantry rumah anda sendiri mungkin kelihatan lebih mudah, tetapi ia pasti mempunyai faedahnya. Malah sesuatu yang dikomersialkan sebagai krim marshmallow boleh dibuat lebih baik dan lebih enak di rumah. Resipi cendawan marshmallow membuktikannya.

Benang ini ringan dan berkrim, dan ia mempunyai rasa vanila yang licin. Walaupun beberapa hari selepas itu dibuat, kesegaran mengalahkan apa-apa yang setanding dari rak kedai runcit (percayalah, saya mencubanya). Jika anda mempunyai kira-kira 20 minit dan termometer gula-gula, maka anda boleh membuat bunga marshmallow buatan sendiri ini. Saya berjanji, perkara paling sukar untuk membuat resipi ini adalah cuba untuk mendapatkan fluff marshmallow ke dalam balang. Itu, dan cuba untuk tidak makan semuanya langsung dari mangkuk (walaupun itu akan menyelesaikan masalah # 1).

(Kredit gambar: Tessa Huff)

Oke, mungkin bunga marshmallow ini bukanlah resipi paling sihat yang anda boleh buat, dengan jumlah sirup jagung dan gula yang tinggi, tetapi ia harus menjadi lebih baik untuk anda daripada apa-apa produk yang serupa yang terdapat di loyang baking. Siapa yang tahu apa yang mengandungi barang itu untuk memiliki jangka hayat yang lama!

(Kredit gambar: Tessa Huff)

Apa yang perlu dilakukan dengan balang buas marshmallow buatan sendiri? Kemungkinan tidak berkesudahan! Cuba gunakannya sebagai pengisian untuk pai whoopie (seperti yang telah saya lakukan di sini); sebagai pembekuan untuk mengimbangi cawan kek coklat yang kaya; atau hanya mendahului beberapa buah segar. Untuk keseronokan, merawat musim panas, cuba sandwichkannya antara beberapa keropok graham dan coklat untuk membuat s’mores mudah!

5 Resipi dengan Fluff Marshmallow

 • Strawberi Marshmallow yang dibakar
 • S’mores Cake Icebox Pudding
 • Tomato Sup Cupcakes
 • Caramel Fudge Brownies dengan Marshmallow Cream
 • Gooey, Crunchy, Pie S’mores Chocolate-Filled

Marshmallow Fluff Homemade

Membuat 2 hingga 3 cawan

 • 1/4 cawan

  tambah 2 sudu air

 • 3/4 cawan

  gula pasir

 • 3/4 cawan

  sirap jagung cahaya

 • 4 auns cecair

  putih telur (dari kira-kira 3 telur besar)

 • 1/2 sudu teh

  krim tartar

 • Jepit

  garam

 • 1 1/2 sudu teh

  ekstrak vanila tulen

Letakkan air, gula dan sirap jagung dalam periuk sederhana. Hujan panas lebih tinggi sehingga campuran mencapai 240 ° F pada termometer gula-gula, biasanya 10 hingga 15 minit.

Walaupun gula adalah pemanasan, mengalahkan putih telur hingga puncak lembut supaya mereka siap pada masa yang sama dengan gula. Letakkan putih telur dalam mangkuk pengadun elektrik dipasang dengan lampiran haik. Pukul pada medium sehingga putih telur berbuih. Meningkatkan kelajuan tinggi, dan tambahkan krim tartar dan garam. Teruskan campuran sehingga bentuk puncak lembut.

Apabila campuran gula mencapai 240 ° F, berhati-hati mengeluarkannya dari api dan biarkan berehat selama kira-kira 20 saat. Dengan pengadun yang berjalan di atas tinggi, perlahan-lahan mengalirkan campuran gula ke dalam putih telur. Teruskan bercampur selama 7 hingga 8 minit, atau sehingga bahagian luar mangkuk pencampuran kembali ke suhu bilik. Tambah vanila; Campurkan sehingga bentuk puncak yang tegar.

Gunakan segera atau simpan di dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk sehingga 2 minggu.

Nota Resipi

Berhati-hati dengan termometer gula-gula anda. Biasanya, sirap gula mendapat “terperangkap” sekitar 200 hingga 220 ° F, tetapi memilih kembali lagi dengan cepat. Keseluruhan proses ini perlu mengambil masa kira-kira 10 hingga 15 minit.

Pastikan anda mencampurkan putih telur anda sebelum gula mencapai 240 ° F.

Jika anda mula menyerang putih telur anda terlalu awal, tidak mengapa untuk menghentikan pengadun semasa anda menunggu sirap gula anda untuk mencapai suhu yang sesuai.

Apabila mencurahkan sirap gula ke dalam putih telur, cuba gemar memukul pukul dan matlamat pinggir mangkuk.

Untuk rasa vanila yang lebih sengit, gunakan 1 1/2 sendok teh pasta kacang vanili atau benih kacang polong vanila.

Seperti madu dan molase, semburkan bahagian dalam cawan pengukur anda dengan semburan tidak melekat sebelum mengukur sirap jagung – ia akan menjadi lebih mudah!