Perlukan sesuatu yang manis untuk dihantar bersama-sama dengan kebanyakan sisa Kesyukuran? Tidak perlu lagi. Lollipop berbentuk percuma ini disemai dengan perisa yang diilhamkan oleh Thanksgiving dan disusun dengan pecan dan cranberry. Paling penting, mereka tidak memerlukan acuan istimewa – atau tongkat lolipop untuk perkara itu!

Kami menggunakan tongkat Popsicle musim panas dan cawan pengukur haba untuk – berhati-hati – membina nikmat yang boleh dimakan ini dalam masa yang singkat.

Diikat di atas bekas yang sisa atau hanya diserahkan sebagai tetamu anda keluar dari pintu, lollipop karamel ini adalah peringatan yang manis dari hidangan makan Thanksgiving – lama selepas meja dibersihkan dan hidangan selesai.

Lollipop karamel

membuat 10 hingga 15 bergantung pada saiz mereka

Semburan semburan minyak sayuran
1 cawan gula
1/2 krim sudu krim tartar
1/2 cawan sirap jagung
1/2 cawan air
3 sudu besar cider epal (dikurangkan kepada 2 sudu teh)
1/2 sudu teh kayu manis
1/4 sudu teh ulas

Sediakan mandi air (kiub ais dan air dalam mangkuk besar) dan sisihkan.

Bawa cider epal untuk dididihkan dalam periuk dan reneh sehingga dikurangkan menjadi 2 sudu teh. Mengetepikan.

Kertas kertas kertas ringan dengan sapuan nonstick dan letakkan 10 batang lollipop / Popsicle. Bawa gula, krim tartar, sirap jagung, dan air mendidih dalam periuk kecil di atas api yang sederhana tinggi. Panas sehingga termometer permen mendaftarkan 250 darjah F, mengelap sisi dengan sikat berus basah sekali-sekala.

Keluarkan dari panas dan tetapkan mandi ais yang siap untuk menghentikan gula daripada memasak. Berhati-hati dengan kacau di cider epal dan rempah. Pindahkan campuran ke cawan pengukur cecair yang tahan panas.

Tuang sedikit sirap di sekeliling setiap tongkat / tongkat Popsicle. Letakkan cranberry kering atau pecan di tengah dan tuang lebih banyak sirap ke atas.

Biarkan sejuk sehingga karamel ditetapkan, kira-kira 10 hingga 15 minit. Simpan di dalam bekas kedap udara sehingga 1 minggu.

Berkaitan: Teh, rapuh, zaitun & kek: 10 Hadiah yang boleh dimakan yang lazat

(Imej: Rebekah Peppler)