(Kredit imej: Nick Evans)

Mungkin anda pernah mendengar, tapi ada sedikit kekurangan kapur yang berlaku hari ini, yang merupakan rasa malu kerana ini adalah masa tahun yang saya suka menggunakan limau. Guacamoles, margaritas, dan Tex-Mex semua memerlukan banyak air limau untuk bekerja. … Atau adakah mereka?

Pada hakikatnya, apa-apa sitrus boleh mendapatkan pekerjaan yang dilakukan untuk sesuatu seperti guacamole. Jus jeruk merah yang terang dan sedikit manis adalah perubahan yang dialu-alukan kepada guacamole asas dan yang saya rasa kedua-dua anda dan tetamu anda akan menyukai!

(Kredit imej: Nick Evans)

Walaupun anda pasti boleh membeli jus limau gedang di kedai-kedai, saya mencadangkan untuk mengambil limau gedang untuk resipi ini. Ia sebenarnya berfungsi dengan sempurna untuk jus separuh daripada limau gedang untuk pengganti air limau kami dan kemudian menggunakan daging dari separuh kedua sebagai campuran. Juga, saya mendapati bahawa jus segar benar-benar mempunyai rasa yang lebih cerah daripada pelbagai botol, jadi saya rasa ia bernilai kerja tambahan.

(Kredit imej: Nick Evans)

Sudah tentu, limau gedang hanya boleh membuat anda setakat ini dalam guacamole. Masih ada beberapa tambahan yang diperlukan dalam fikiran saya. Anda tidak akan dapati semangkuk guacamole di atas meja saya yang tidak mempunyai bawang merah, cilantro, lada Serrano, dan mungkin sebuku jintan di dalamnya.

Ketika datang ke mashing, alat terbaik untuk pekerjaan itu adalah pemerah kentang! Ia tidak akan sepenuhnya menghancurkan alpukat, meninggalkan beberapa potongan kecil, tetapi membuat kerja cepat mencampur bahan bersama-sama dengan baik.

Kembangkan cakrawala guacamole anda tahun ini. Cubalah dengan grapefruits dan simpan limes yang mahal untuk ‘ritas’.

(Kredit imej: Nick Evans)

Grapefruit Guacamole

Hidangan 4


3 alpukat matang yang besar

1 Serrano lada, cincang (keluarkan biji sebelum bancuhan)

1/3 cawan diced bawang merah


1/4 cup cilantro cincang


1 sudu teh cumin tanah


1/2 sudu teh serai lada merah


1/2 sudu teh garam Kosher


1 grapefruit merah ruby ​​besar

Cip Tortilla, untuk berkhidmat

Mengurangkan alpukat, keluarkan lubang, dan masukkan daging alpukat. Gunakan masher kentang untuk ringan mash alpukat. Jangan terlalu menyerang mereka pada ketika ini.

Masukkan lada cincang, bawang merah, cilantro, jintan, serai lada merah, dan garam kepada alpukat yang telah dicincang. Kacau untuk menggabungkan.

Potongkan limau gedang di separuh dan jus separuh daripada limau gedang. Anda perlu mendapatkan sekitar 1/3 cawan jus. Kacau jus ke guacamole.

Singkirkan daging dari separuh biji tepung dengan sudu. Ia membantu untuk menjalankan pisau di sekeliling setiap segmen untuk memisahkannya dari tepung anggur. Secara kasar cincang daging limau gedung yang dimasak dan kacau ke dalam guacamole, memesan sedikit anggur untuk hiasan di atas. Rasa guacamole dan sesuaikan sebarang perisa untuk rasa.

Hiaskan guacamole dengan sedikit cincang limau gedang dan berkhidmat dengan cip tortilla!