(Kredit imej: Maria Siriano)

Scrambles adalah satu-satu keajaiban. Berperang melalui peti sejuk anda, lihat apa yang perlu digunakan, tambahkan telur, dan sarapan pagi (atau makan malam) yang memuaskan sudah siap dalam beberapa minit sahaja. Dalam versi yang diilhamkan dalam bahasa Yunani, bayam bayam, bawang, keju feta, dan tomato ceri disemai dengan telur hancur lembut. Panggang roti pita (atau buat cip pita!) Dan sarapan sudah siap!

(Kredit imej: Maria Siriano)

Tarik keluar kuali nonstick atau besi tuang yang berpengalaman untuk resipi ini, kerana mempunyai permukaan kayu bukan kunci di sini supaya telur tidak melekat. Mulailah dengan memasak bawang merah dalam minyak zaitun sehingga lembut dan lembut, kemudian tuangkan dalam beg bayam bayam, yang berkurang dalam beberapa minit.

Selepas semua cecair dimasak daripada bayam, kacau dalam telur yang dipukul dan keju feta, dan kemudian bergegas ke atas api yang rendah sehingga telurnya kustard dan hampir ditetapkan. Mengambil masa anda dengan api yang rendah bermakna telur tidak akan menjadi coklat atau menjadi sukar, tetapi jangan bimbang – telur akan tetap masak dalam beberapa minit. Setelah telur siap, kacau dalam tomato ceri untuk pop warna cerah dan sedikit rasa manis.

Saya suka menimbun perebutan pada segitiga roti pita, tetapi beberapa roti bakar gandum tebal juga akan menjadi iringan hebat untuk perebutan vegetarian yang mudah ini!

(Kredit imej: Maria Siriano)

Scramble Greek

Hidangan 4

 • 10

  telur besar

 • 2/3 cawan

  keju feta yang hancur

 • 1/4 cawan

  susu (bukan nonfat)

 • 1/2 sudu teh

  garam halus, lebih banyak lagi untuk perasa

 • 1/4 sudu teh

  lada hitam segar, ditambah lebih banyak untuk perasa

 • 1 sudu

  minyak zaitun

 • 1/2

  bawang kuning sederhana, diced

 • 5 hingga 6 auns

  bayam bayi

 • 1 cawan

  tomato ceri, berpusat

 • Roti roti bakar atau roti panggang, untuk hidangan

Pukul telur, feta, susu, 1/2 sudu teh garam, dan 1/4 sudu teh lada dalam mangkuk besar untuk menggabungkan; mengetepikan.

Panaskan minyak dalam kuali besar nonstick atau kuali besi yang dibalut dengan masak di atas api sederhana sehingga berkilauan. Masukkan bawang, musim dengan garam, dan masak, kacau sekali-sekala, sehingga lembut, kira-kira 5 minit. Masukkan bayam, luntur berterusan, sehingga sepenuhnya layu dan cecair yang mana telah hilang, kira-kira 3 minit.

Kurangkan haba ke medium rendah dan tuangkan campuran telur. Biarkan duduk tidak terganggu sehingga telur hanya mula menyusun tepi, 1 hingga 2 minit. Menggunakan spatula getah, tolak telur set dari tepi ke tengah. Sebarkan telur yang belum masak semula ke dalam lapisan yang lebih baik. Ulang, tolak telur set dari tepi ke pusat setiap 30 saat sehingga hampir ditetapkan, untuk masa memasak sebanyak 5 hingga 6 minit. (Bahagian atas telur masih perlu basah sedikit.)

Keluarkan panci dari panas dan lipat dalam tomato. Hidangkan dengan segera dengan roti bakar atau roti bakar pita.