(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

Kadang-kadang vinaigrette asas hanya tidak akan dilakukan. Kadang-kadang kita memerlukan bulu kasar, berpakaian krim beralur pada sayur-sayuran kita. Namun begitu, peraduan ranch kadang-kadang dapat merasakan … salad-bar-at-the-steakhouse? Kadang-kadang, ya, saya suka. Tetapi pakaian ini, dengan baik, ini mempunyai sedikit lagi ooh-la-la memihak kepadanya. Dan begitu, begitu mudah.

2-Minute Creamy Salad Dressing: Watch the Video

Kunci untuk berpakaian ini adalah boneka mayonis yang memberikannya badan dan krim. Tetapi tidak seperti pakaian peternakan, yang biasanya memerlukan susu marmar dan sebilangan herba dan rempah-rempah, saya menyimpan pakaian sederhana ini – hanya menambah sedikit mustar Dijon dan cuka Champagne yang bagus, tajam.

Ia kompleks dan indah, sesuai untuk berpakaian plat hijau, seperti salad sampingan kegemaran kami, atau untuk menggunakan sebagai hidangan untuk hidangan sayap parti.


Salad Beras Krim Dua Minit

Membuat cukup untuk 2 sampingan salad

 • 1 sudu teh

  Dijon atau sawi sawi

 • 1 1/2 sudu

  mayonis atau yogurt biasa-biasa saja

 • Jepit

  garam

 • Jepit

  gula pasir

 • Lada hitam tanah baru

 • 1 sudu

  Champagne atau cuka wain putih

Pukul mustard, mayonis atau yogurt, garam, gula, dan lada bersama-sama dalam mangkuk kecil sehingga digabungkan. Tambah cuka dan pukul sehingga rata. Hancurkan dengan salad hijau dan sajikan.

Nota Resipi

Penyimpanan: Leftovers boleh disimpan dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk sehingga 5 hari.

Resipi ini pada asalnya diterbitkan pada bulan April 2010.