(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

Saya sentiasa mencari makanan penutup yang menanti-nantikan yang akan menjadi syarikat saya, dan resipi ini tidak semestinya. Satu helai kulit coklat sutera – ditaburkan dengan pistachios hijau terang yang hancur, kelopak merah jambu muda, dan walnut neutral – pecah dengan tangan atau dengan palet kayu. Ia cantik, lazat, dan menyeronokkan untuk dimakan.

Dan percaya atau tidak, itu juga sangat mudah dibuat!

Sebaik sahaja anda mendapat gagang untuk membuat kulit coklat anda sendiri, anda akan suka memperibadikannya dengan topping kegemaran anda. Anda boleh membuat kulit coklat ini lebih awal dan menyimpannya di dalam peti sejuk sehingga bersedia untuk berkhidmat.

Nota Tester

Kulit ini sangat cantik! Saya mempunyai masa yang sukar mencari hanya kelopak mawar kering tetapi dapat mencari teh mawar sebaliknya, yang hanya kering tunas mawar. Saya mengambil tunas mawar dan menghancurkannya di antara jari saya untuk memecahkan kelopak.

Saya rasa resepi ini sangat menyesuaikan diri dengan kebanyakan jenis kacang yang anda suka – kacang panggang, masin akan membuat kontras yang hebat dengan manisnya coklat!

Christine, Mac 2015

Coklat Coklat gelap dengan Pistachios, Kelopak Mawar & Kacang-kacangan

Berkhidmat 12

 • 9 auns

  coklat gelap berkualiti (anda boleh menggunakan bar, cip, atau potongan)

 • 1/2 cawan

  pistachios dihancurkan

 • 2 sudu

  dihancurkan kelopak mawar kering

 • 1/4 cawan

  kenari cincang

Gariskan kertas penaik besar dengan kertas kertas, dan sisihkan. Isikan periuk tiga perempat daripada air dengan air. Bawa air ke mendidih.

Cari mangkuk logam yang sesuai di atas periuk tanpa menyentuh air di bawahnya. Letakkan coklat ke dalam mangkuk logam; jika anda menggunakan bar coklat, pastikan anda memecahkan coklat ke dalam kepingan kecil. Kurangkan air mendidih kepada haba yang sederhana, dan letakkan mangkuk coklat ke atas air mendidih.

Gunakan kocok untuk mengocok coklat secara berterusan kerana ia cair. Setelah coklat cair, berkilauan dan sutera, keluarkan dari panas dan kacau sekali lagi untuk memastikan semuanya lancar. Tuangkan coklat itu ke dalam lembaran penaikkan kertas yang disediakan, dan gunakan spatula untuk melicinkan ke dalam lapisan yang lebih baik. Taburkan pistachios, kelopak mawar, dan walnut.

Dinginkan pada rak yang seimbang di dalam peti sejuk sehingga sejuk dan keras, kira-kira 2 jam. Kulit boleh dibuat terlebih dahulu dan disimpan di dalam peti sejuk sehingga 2 minggu.

Untuk berkhidmat, hati-hati kupas kertas kertas, papankan kayu di atas papan kayu, dan pecahkannya dengan palu kayu. Atau, cabutlah dengan tangan dan tempat anda dalam hidangan hidangan!

Nota Resipi

Resipi dicetak semula dengan kebenaran dari Menu Moden oleh Kim Kushner. Hakcipta 2013, Gefen Publishing House.

Beli Buku Kim! Menu Moden: Mudah. Cantik. Kosher. oleh Kim Kushner