Adakah anda tahu apa Buckeye? Ia adalah kacang beracun. Ia juga pastinya maskot untuk Ohio State dan gula-gula ketagihan yang muncul di setiap pesta bola sepak OSU – bola kecil mentega kacang manis, dicelupkan dalam coklat. Walaupun anda bukan dari Ohio, anda boleh menyukai permen mudah ini. Sebenarnya, orang yang tidak menyukai diri mereka sendiri pada satu ketika di kolej cenderung lebih gembira dengan satu pek Buckeyes pada Krismas.

Ini membeku dengan baik. Saya, sayangnya, lebih suka mereka langsung dari peti ais. Mereka juga merupakan yang pertama dari beberapa gula-gula Krismas, sesuai untuk hadiah makanan atau meja bufet percutian, yang akan kita lihat dalam beberapa minggu akan datang.

Resipi ini menjadikan jumlah Buckeyes yang tidak munasabah. Walaupun anda menyukai mereka, anda akan menjadi sedikit sakit pada mereka pada akhirnya, yang membantu apabila anda mempunyai beratus-ratus keping coklat dan mentega kacang duduk di dalam peti sejuk anda. Membuat lebih mudah untuk memberikan mereka kepada orang yang tidak akan pernah menolaknya.

Kacang Chocolate and Peanut Buttereye

membuat kira-kira 13 sedozen

2 lbs. gula serbuk
3 cawan mentega kacang tanah (lancar dan tidak semulajadi semulajadi)
1 cawan mentega tanpa lemak (2 batang)
1 1/2 lb. chocolate chips, semi-sweet (24 oz.)
1/2 bar lilin parafin yang boleh dimakan *

Pukul tiga ramuan pertama dengan pengadun elektrik dan dingin di dalam peti sejuk selama sekurang-kurangnya satu jam. Selepas ia sejuk, menetap di hadapan filem yang baik atau dengan beberapa kawan untuk melancarkannya ke dalam bola kecil 1 inci. Masukkan kembali ke dalam peti sejuk atau beku pada lembaran pembakar kertas.

Melelehkan coklat dan lilin dalam dandang yang berganda, di atas, tidak, air mendidih, kacau sehingga halus. Pastikan hangat.

Dip bola dengan menggunakan tompok gigi, meninggalkan tempat yang ditemui di atas. Anda boleh mengisi tanda tusuk gigi dengan sedikit campuran mentega kacang. Kering pada kertas lilin. Chill dibekalkan dalam peti sejuk atau peti sejuk. Apabila benar-benar keras, simpan di dalam peti sejuk atau peti sejuk. Jika dibungkus dengan baik, mereka boleh tinggal di dalam peti sejuk selama berbulan-bulan, jika anda boleh menjauhkan diri dari mereka. Seperti yang saya cakap, sangat baik keluar dari peti sejuk!

* Lilin menjadikannya lebih stabil dan kurang terdedah kepada cair. Tetapi jika anda tidak mahu menelan lilin dan membiarkannya keluar, itu baik-baik saja. Anda hanya perlu berhati-hati kerana tidak membiarkan mereka terlalu panas.

(Imej atas: Pencuci mulut Kelab Bulan)