(Kredit imej: Diana Yen)

Koktel terbaik tidak memerlukan banyak usaha, tetapi mendapat penghargaan dengan kawan-kawan. Ini adalah salah satu koktel. Ia bermula sebagai orang ramai yang menghiburkan orang ramai – margarita – dan kemudian bersandar kepada jatuh dengan bantuan banyak jus kranberi tart. Jika anda menganjurkan Friendsgiving tahun ini, ini adalah minuman periuk yang mudah untuk disajikan manakala ayam belanda memakan dan rakan-rakan meleleh dengan kentang dan pai yang dibuang dan dibuang. Ia datang bersama dalam masa beberapa minit dan mungkin hilang sama cepatnya.

(Kredit imej: Diana Yen)

A 5-Minute Cocktail untuk Friendsgiving and Beyond

Twist ini pada margaritas tidak boleh lebih sesuai untuk musim ini. Ia bermula dengan formula asas – tequila, minuman keras oren, dan jus limau – sebelum pergi sendiri dengan menukar sesetengah jus kapur untuk jus cranberry yang sama.

Hasilnya adalah koktail berkulit ruby, dihiasi dengan banyak cranberry segar dan irisan jeruk nipis, yang rasanya jatuh. Ini minuman yang memenangi untuk berkhidmat di Friendsgiving, pasti, tetapi kerana semudah perayaan itu, jangan terkejut jika anda tergoda untuk membuatnya lagi untuk Hari Kesyukuran dan ke musim cuti.

(Kredit imej: Diana Yen)

Cranberry Pitcher Margaritas

Hidangan 6 hingga 8

 • 1 1/2 cawan

  blanco tequila

 • 4 cawan

  100% jus cranberry (bukan koktel jus cranberry)

 • 3/4 cawan

  minuman keras oren, seperti Cointreau atau Triple Sec

 • 1/2 cawan

  jus limau yang baru dimasak (dari kira-kira 4 limau)

 • Ais

 • 1 cawan

  cranberry segar

 • 2

  limau sederhana, dihiris nipis

Letakkan jus tequila, jus cranberry, minuman keras oren, jus kapur, dan ais dalam periuk besar, dan kacau untuk menggabungkan. Teratas dengan cranberry dan kepingan kapur.

Tuangkan ke dalam gelas, menambah lebih banyak ais dari periuk ke setiap kaca seperti yang diperlukan. Cangkir sebahagian daripada cranberry dan kepingan kapur ke dalam setiap kaca ketika disajikan.