Ya, anda membaca hak itu. Chocolate-dipped. Marshmallows bir. Oh, dan mereka mempunyai pretzel sedikit hancur untuk hiasan. Mahu satu?

Anda mungkin melihat imej marshmallow bir-dan-pretzel dari Chicago chocolatier Truffle Truffle yang membuat pusingan di blogosphere beberapa minggu yang lalu. Kami melihat mereka dan dengan serta-merta mendapat gambaran bagaimana kita boleh membuat beberapa untuk diri kita sendiri. Kami memberikan jumlah kudos kepada Truffle Truffle untuk idea ini dan mengarahkan anda ke laman web mereka jika anda ingin kepuasan segera untuk keinginan bir marshmallow:

Bir dan Pretzel Marshmallows, dari Truffle Truffle ($ 10 untuk 4 keping, $ 30 untuk 12 keping)

Membuat mereka sendiri terbukti menjadi cabaran. Untuk mendapatkan rasa bir sebenar di marshmallow, kami mengambil keputusan untuk menggunakan gebu coklat kaya, biarkan ia menjadi rata untuk mendapatkan semua gelembung keluar, dan kemudian menambahnya kepada kedua marshmallow mekar dan sirap gula. Anda boleh menggantikan mana-mana bir kegemaran di tempat yang keras, walaupun kami akan tinggal dengan sesuatu yang malty. Pale ales dan IPAs cenderung menjadikan rasa marshmallow pahit (kecuali jika anda berada di dalamnya!).

Beberapa percubaan pertama mengakibatkan letupan lava sirap bir di seluruh dapur kami! Walaupun bir itu benar-benar rata, sirap gula masih meleleh dengan membazir dan sukar untuk mendapatkan bacaan suhu yang betul di dalam kekacauan berbusa. Kami bermain dengan menghisap bir dalam sirap gula sama sekali, tetapi kemudian kami merasakan bahawa rasa tidak begitu kuat. Sebaliknya, kami beralih ke periuk yang lebih besar dan digerakkan dengan masa dan suhu memasak.

Sekiranya anda bimbang tentang sirap gula apabila anda membuatnya, ganti bir di dalam sirap gula dengan air dan tinggalkan dengan menggunakan bir di dalam mekar. Rasa bir tidak akan menjadi seperti yang menonjol, tetapi marshmallow masih akan lazat!

Satu nota terakhir sebelum kita pergi ke resipi: ini membuat setengah marshmallow, tetapi resipi mudah digandakan. Untuk separuh kumpulan, kami mendapati bahawa panci roti 8.5 “x 4.5” standard berfungsi dengan sempurna sebagai acuan. Anda juga boleh menggunakan hidangan pembakar 8 “x 8”, tetapi marshmallow akan lebih rata.

Chocolate-Dipped Beer Marshmallows dengan Hancur Pretzel Hancur

membuat 18-22 marshmallow, bergantung kepada cara anda memotongnya

Untuk Bloom:
1 1/2 sudu (kurang daripada 1/2 auns) tanpa gelatin
2 sudu teh ekstrak vanila
1/3 cawan (2.5 auns) bir gelap rata

Untuk Syrup Gula:
1/4 cawan (2 auns) bir gelap rata
1/2 cawan + 2 sudu besar (5 auns) sirap jagung atau sirap tebu
3/4 cawan (6 auns) gula pasir
garam secubit

Untuk lapisan dan topping
10-12 auns susu coklat
2 sudu teh minyak canola, pilihan – untuk penipisan coklat cair
1/2 cawan tongkat pretzel

Untuk meratakan bir, buka botol dan biarkan ia duduk dalam sekelip mata. Jika tergesa-gesa, tuangkan ke dalam mangkuk dan kacau bir dengan memukul untuk mengeluarkan sebanyak mungkin karbon dioksida.

Semprotkan satu roti bakar standard roti (8.5 “x 4.5” atau tutup) dengan semburan nonstick atau garam dengan kertas kertas dan kemudian semburan dengan salutan nonstick. Sekiranya menggunakan kulit, pukulkan flaps ke luar kuali supaya kertas kekal di tempat apabila anda sudu di marshmallow.

Untuk mekar, taburkan gelatin dalam mangkuk pengadun berdiri. Campurkan vanila dan bir rata, dan tuangkan ke atas gelatin. Pukul sehingga tiada benjolan kekal. Tetapkan mangkuk itu semula ke dalam pengadun anda dan pasangkan pengadun dengan lampiran haik.

Untuk sirap gula, gabungkan bir rata, sirap jagung, gula dan garam dalam a 4-kuah periuk atau lebih besar. Klipkan termometer gula-gula ke tepi. Hidupkan api ke medium tinggi dan bawa campuran gula ke dalam mendidih. Apabila sirap mengeringkan, ia akan memerah sehingga hampir mengisi kuali. Perhatikan ia supaya ia tidak mendidih. Apabila campuran adalah antara 225 ° dan 230 °, biarkan ia gelembung selama 5 minit kemudian keluarkannya dari haba. (Secara ideal, sirap perlu mencapai 240 ° – 250 °, tetapi saya tidak boleh mendapatkan bacaan suhu yang tepat dalam buih itu. Jika sirap anda mula terputus sehingga 250 °, ambil kuali dari haba dan teruskan dengan langkah seterusnya .)

Dengan pengadun pada kelajuan rendah, teliti tuangkan sirap gula ke tepi mangkuk ke dalam mekar gelatin. Hidupkan pengadun ke tinggi apabila semua sirap telah ditambah dan biarkan cambuk selama 8-10 minit, sehingga kelihatan seperti meringue berkilat dan sangat tebal. Tuangkan marshmallow ke dalam kuali dan biarkan ia menyembuhkan, ditemui, selama 10-12 jam atau dalam semalam.

Apabila marshmallows sembuh, sapu bahagian atas dengan sedikit gula tepung dan putar marshmallow ke papan pemotongan. Gosokkan bahagian atas dengan gula lebih serbuk. Potong menjadi 18-22 segi saiz yang sama.

Cairkan coklat sama ada melalui dandang dua atau dalam semburan 30 saat pada TINGGI dalam gelombang mikro, kacau antara setiap pecah sehingga coklat cair. Sekiranya coklat kelihatan terlalu tebal, kocok dalam minyak kanola satu sendok teh pada satu masa sehingga coklat nipis cukup untuk kot.

Coat setiap marshmallow sepenuhnya dan tetapkannya pada sekeping kertas lilin untuk kering. Kami menggunakan garpu makan malam dan tongkat kayu untuk membantu menghidupkan marshmallow dalam coklat dan meluncurkannya ke atas kertas lilin. Walaupun coklat masih basah, taburkan bahagian atas marshmallow dengan pretzel yang hancur. Coklat mungkin mengalami kesukaran jika cuaca sangat lembap; cuba letakkan marshmallow di dalam peti sejuk untuk membantu perkara bersama.

Marshmallows akan menyimpan dalam bekas yang dilindungi selama beberapa minggu. Pada musim panas, simpan di dalam peti sejuk untuk menghalang coklat daripada lebur.

Nota:

• Kami lebih suka rasa coklat susu dengan marshmallow bir ini, tetapi anda pasti boleh menggunakan coklat gelap, semi-manis, atau coklat pahit jika anda lebih suka.

• Daripada salutan marshmallow sepenuhnya, cuba mencelupkan satu sisi dalam coklat dan yang lainnya dalam pretzel yang dihancurkan. Anda juga boleh melancarkan marshmallow dalam pretzels yang dihancurkan sahaja (walaupun melangkaui memercikkannya dengan gula bubuk apabila anda memotongnya menjadi sekeping, hanya gunakan pretzel yang dihancurkan).

• Daripada pretzel, kami juga bersemangat untuk mencuba popcorn!

Berkaitan: Gooey Baik! 6 Resipi untuk Marshmallows Homemade

(Imej: Emma Christensen)