Kami mendapat permulaan pada musim bunga Kitchn Cure, melihat pantry dan beku kami dengan mata yang ragu-ragu. Apakah makanan yang kita tidak mahu makan dalam masa sebulan, apabila penanda hijau penuh dengan kacang polong dan tanjakan? Pertama dalam senarai kami: beberapa kaleng puree labu, dibeli musim gugur lepas untuk projek pembakar yang tidak terealisasi. Hasilnya: yang sihat dan labu kaya dan sup kacang sempurna untuk hari-hari hujan yang lebat ini.

Sup vegetarian adalah cara yang sihat untuk menggunakan sayur-sayuran untuk pergi buruk, dan cara yang murah untuk memberi makan orang ramai untuk murah. Tetapi mereka tidak selalu praktikal untuk makan malam semalam. Tanpa daging sebagai asas rasa, jika anda tidak mahu menambah cawan krim berat atau aliran minyak zaitun, anda mungkin dalam satu jam atau lebih meringap.

Sebaliknya, sup ini bergantung kepada kacang untuk menambah protein dan rasa, banyak halia untuk rempah ratus, dan sebagainya yoghurt gaya Yunani yang kaya untuk jenama itu.

Labu, Kacang Kacang dan Sup Jahe
Hidangan 4 sebagai hidangan utama, 6 sebagai hidangan sampingan

2 sudu minyak zaitun
1 besar bawang merah, dicincang
3 ulas bawang putih, cincang
Sekeping halia 2 inci, cincang
1 sudu teh kayu manis, ditambah lagi untuk percikan
1/2 cawan kacang, cincang halus
3 hingga 4 cawan sayur-sayuran, dibahagikan
2 15-oz kaleng labu tanpa gula (tidak mengisi pai)
1/2 cawan 2% atau susu keseluruhan
Garam dan lada, secukup rasa
1/3 cawan tebal yogurt gaya Yunani

Dalam stok besar, masak bawang dan bawang putih dalam minyak melalui haba sederhana, sehingga lembut. Masukkan halia, kacang dan kayu manis, kacau semasa mereka bersulang ringan, kira-kira 2 minit. Tambah 3 cawan sayur-sayuran, dan masak sehingga mendidih. Kacau dalam labu dan susu, kemudian mengurangkan haba ke medium rendah. Biarkan selama kurang lebih 15 minit. Sekiranya ia gelembung dan terlalu banyak, tambah satu lagi cawan stok sayur-sayuran. Musim dengan garam dan lada, kemudian haluskan dalam pengisar sehingga halus. Hidangkan dengan yoghurt Yunani yang besar, dan percikan kayu manis.