It’s Chocolate Week! Apa yang dilakukan oleh chili di sini? Nah, ini adalah cincin Cincinnati – gabungan dari kayu manis, lada panas, jintan, dan, ya, coklat. Ia bukan gimik atau mole-wannabe. Cincy chili kaya memperlakukan semua sendiri…

Apabila dibuat dengan baik, ia mempunyai campuran perisa yang berasap dan sukar difahami. Kayu manis dan koko bermain peranan yang menyokong, mengangkat rasa lain dan mengeluarkan rasa daging. Ia ketagihan, dan biasanya ia dimakan melalui spageti. Orang Ohio suka cabe mereka – nampaknya terdapat lebih banyak cili chili di Cincinnati daripada mana-mana bandar Amerika lain! (Bergerak ke Texas …)

Kombinasi spageti dan cabai tanpa kacang boleh menjadi lebih buruk bagi mereka yang mempunyai pendapat lain tentang cabai, tetapi ini patut dicuba dengan merit sendiri. Ia juga makan malam minggu yang cepat dan mengisi.

Resipi kami berlepas dari beberapa unsur asli (sudah tentunya banyak perdebatan mengenai apa yang menjadi cili Cincinnati yang benar-benar asli). Banyak resipi tradisional tidak mengukus daging – mereka mendidih atau meremajakannya. Kami suka perasa, walaupun dalam perasa.

Juga, untuk mengalami ini dengan benar, anda perlu mencuba semua lima cara:

• Dua hala: Spaghetti dihiasi dengan cabai (asas-asas)
• Tiga arah: Cili, spageti, dan keju cheddar parut (banyak!)
• Empat cara: Chili, spageti, keju, dan bawang cincang
• Lima hala: Cabai, spageti, keju, bawang cincang, dan buah pinggang panas atau kacang cili

Ia sejuk di luar – selamat makan cabai!

Cincinnati Chile

berkhidmat 2-4

1 pound daging lembu
1 bawang, cincang
4 ulas bawang putih, cincang
2 lada merah kering kecil
2 sudu besar serbuk cili

3 sudu koko tanpa gula semulajadi
2 sudu teh kayu manis
1 sudu teh allspice tanah
1 sudu teh cumin tanah
1/2 sudu teh lada cipotle
1 sudu garam

2 daun bay
1 sudu makan Worcestershire
1 cawan sudu cuka
1 auns 15 boleh sos tomato
1 cawan ayam atau daging lembu
1/2 cawan air

Filem kuali yang besar dan berat dengan minyak zaitun. Panaskan api panas yang sederhana dan apabila panas tambah daging lembu, bawang cincang dan bawang putih, dan serbuk cili. Hancurkan lada merah kering. Masak selama kira-kira lapan minit atau sehingga daging dicat.

Dalam mangkuk yang berasingan menggabungkan koko, kayu manis, allspice, cumin, lada cipotle, dan garam. Tambah dan aduk rata selama beberapa minit sehingga harum.

Tambah daun bay, sos Worcestshire, cuka, sos tomato, sup dan air. Matikan haba ke rendah dan reneh selama sejam.

Hidangkan spageti dengan bawang cincang, kacang buah pinggang panas, dan keju cheddar.