(Kredit imej: Joe Lingeman)

Kali pertama saya membuat cip pepperoni ini untuk makan malam dengan kawan-kawan, saya meletakkan mereka di samping keju dan zaitun, bertukar ke dapur untuk mendapatkan gelas wain saya, dan pada masa saya kembali, cip telah hilang. Saya benar-benar tidak bercanda. Ini anak-anak kecil yang renyah, renyah, asin, pedas pasti akan menjadi hit di kalangan sesiapa sahaja yang anda berikan kepada mereka. Bukan sahaja mereka memerlukan hanya satu bahan, tetapi mereka juga bebas gluten. Buat kumpulan besar untuk menikmati lebih daripada jam gembira, untuk berkemas untuk snek untuk anak-anak, atau untuk mengunyah semasa kejatuhan petang – mereka bekerja tidak kira acara.

Chips Pepperoni Serius Mudah: Tonton Video

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Snek bebas gluten yang tidak boleh menjadi lebih mudah

Resipi ini adalah sedikit masa aha. Letakkan serbuk lada bersaiz kecil di atas kepingan lembaran, lemparkannya ke dalam ketuhar, dan dalam masa kurang dari 10 minit, mereka akan berubah dari keadaan kenyal biasa mereka kepada gigitan, seperti cip seperti yang asin dan pedas. Rahsia membuat kerepek yang lebih segar adalah meletakkan tempat penyejuk di dalam lembaran penaik dan kemudian meletakkan kepingan ke bawah, yang membolehkan mereka menjadi coklat di semua sisi – tidak perlu dibuang. Ia juga bermakna beberapa lemak akan menipis dari pepperoni, yang merupakan kunci untuk menjadikannya baik dan renyah.

Rasa bebas menggunakan pepejoni pra-dihiris atau log yang anda tipis mengiris sendiri di sini – pilihan anda bergantung pada mood anda dan seberapa cepat anda menginginkan kerepek ini di atas meja.

Hidangkan kerepek ini sendiri atau pasangkannya dengan keju atau kuih kegemaran anda untuk snek yang memenangi. Teruskan snek di sisa selama beberapa hari atau hancurkan mereka dengan salad atau pasta untuk memberi mereka kehidupan baru.

Chip Pepperoni

Hidangan 3 hingga 4


6 auns nipis yang dihiris nipis

Susun 2 rak untuk membahagikan ketuhar kepada ketiga dan haba hingga 425 ° F.

Baris 2 bilah pelincir berbaris dengan kerajang aluminium dan letakkan rak pendinginan di dalamnya. Letakkan kepingan masin dalam satu lapisan pada rak. Bakar sehingga cincang ringan dan sangat tajam, berputar panci antara rak separuh melalui, 6 hingga 8 minit total. Perhatikan mereka, kerana mereka boleh membakar dengan cepat.

Keluarkan panci dari ketuhar dan gunakan tuala kertas untuk perlahan-lahan memusnahkan apa-apa gris yang berlebihan pada kepingan pepperoni. Biarkan sejuk sepenuhnya sebelum menikmati – mereka akan terus segar apabila mereka sejuk. Hidangkan keropok di samping keju atau berendam, hancurkan mereka dengan salad atau pasta, atau snek pada mereka sendiri.

Nota Resipi

  • Penyimpanan: Cip cip akan tetap segar sehingga 2 hari apabila disimpan dalam bekas kedap udara pada suhu bilik.