Minggu ini, untuk menjadi lebih jujur, lebih banyak lagi tentang membuat kostum Bunga Puteri untuk kami berusia tiga tahun daripada memasak. Kami telah mengarahkan pengambilan kedua-dua malam, jari saya mempunyai banyak tikaman tikaman dari jarum jahit, dan terdapat wisps tulle tulle jambu dan kuning di seluruh tempat.

Walaupun menghadapi kesukaran seperti itu, pada suatu malam kami berjaya membuat pencuci mulut.

Ia bermula pada minggu lalu apabila kami mempunyai beberapa rakan sekerja untuk makan malam, dan dengan semangat The Cure, saya memutuskan untuk akhirnya memecahkan botol balsamic ceri yang saya ambil di pasar pusat Florence pada bulan Jun lalu. Apa yang saya simpan untuknya?

Ingin benar-benar merasakannya, kami hanya menyeretnya ke atas beberapa negara ais krim vanila yang hebat dari Van Leeuwen. Itu sahaja. Ia luar biasa. The tartness of balsamic mingles dengan manis, krim ais krim. Rasa tidak bertarung, mereka pasangan.

Kunci untuk “resipi” ini – dan ini hampir tidak boleh dikatakan untuk apa-apa resipi mudah, bermakna satu dengan hanya beberapa bahan – adalah untuk menggunakan bahan-bahan berkualiti terbaik yang anda dapati.

Dapatkan aiskrim tempatan vanila semulajadi jika anda boleh. Jika tidak, buat sendiri. Bagi cuka, tidak perlu pergi ke Itali. Hari-hari ini, masuk ke dalam pasaran gourmet dan pelbagai balsam yang berusia sama dengan pilihan seluar dalam di kedai serbaneka. Apapun yang anda lakukan, elakkan barang-barang palsu yang dibuat secara komersil yang terdapat di rak super-pasaran. Ini adalah masa untuk berbelanja hebat. Dan dengan “splurge” saya maksudkan anda akan membayar lebih daripada $ 2.99 untuk botol. Berjuang dengan jiran, beli botol kecil, atau simpan wang anda. Ia berbaloi. Tiada kedai gourmet di kejiranan? Cuba peruncit dalam talian seperti Zingerman atau Dean & Deluca.

Ais Krim Balsamic Drizzled

Beberapa sudu ais krim vanila berkualiti tinggi
Sudu cuka balsamic yang berkualiti tinggi
Campurkan ais krim ke dalam mangkuk berkhasiat. Drizzle dengan cuka dan sediakan segera.

Kini anda juga boleh menjadi mewah walaupun dalam menghadapi malam yang sibuk, seperti malam sebelum perbarisan Halloween pra-sekolah.

Lihat Conti, perniagaan yang dijalankan oleh keluarga di Pasar Utama Florence yang mengangkut di peringkat antarabangsa. Di sinilah saya mengambil botol khas Cherry Balsamic.