(Kredit imej: Joe Lingeman)

Ramai tahun yang lalu saya menerbitkan buku masakan pertama saya, Bukan Casseroles Ibu Anda, koleksi resepi casserole yang lebih segar dan sihat. Ini jatuh penerbit saya dan saya mengemas kini buku itu dengan edisi yang disemak dan diperluaskan, dan saya memutuskan untuk melonggarkan perkara-perkara sedikit. Tidak setiap casserole perlu bersandar dan sayuran ke hadapan, selepas semua. Kerana tidak setiap hari adalah hari Sabtu, dan tidak setiap hari panggilan untuk brunch.

Resipi ini, dari edisi baru buku itu, adalah 100% sudu brunch Sabtu – roti emas panggang yang dibakar dengan cascades blueberries berair dan pedas yang kaya dan kaya krim keju.

Ia adalah resipi pertama yang saya tulis untuk edisi baru, kerana idea itu telah mengetuk di kepala saya untuk sementara waktu, dan ia ternyata lebih baik daripada yang saya fikir akan. Ia adalah brunch sarapan pagi yang mudah, dan mudah disediakan di hadapan (hanya disejukkan tanpa semalaman dan bakar pada waktu pagi).

Hasilnya adalah puding roti keemasan, keju, tidak terlalu manis dengan semua rasa cheesecake yang anda inginkan semasa sarapan (yang, bagi saya, adalah keinginan yang sangat dihormati). Blueberry boleh menjadi segar di musim panas atau beku pada musim sejuk.

Jangan lupa gula tepung, dan buat banyak – orang gila untuk yang ini!

Cari Buku

Bukan Casseroles Ibu Anda Disunting dan Diperluas Edisi, Faith Durand (Harvard Common Press, Oktober 2017)

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Memasak Blueberry Cheesecake Breakfast Bake

Hidangan 8

Semburan masakan
1 (16 ounce) roti roti diiris putih, seperti Pepperidge Farm Hearty White

8 auns krim keju, dilembutkan pada suhu bilik selama 1 jam


2 sudu tepung gula, tambah tambahan untuk debu

Jus 1 lemon besar (semangat pertama kali)

12 auns blueberry segar, dibahagikan


8 telur besar


1 cawan susu keseluruhan


1 cawan krim berat


1/2 cawan gula pasir


2 sudu teh ekstrak vanila

Sememangnya parut zaitun 1 lemon besar

Panaskan pedaging tinggi. Coat pinggan mangkuk 9×13 inci dengan semburan masak; mengetepikan. Letakkan kepingan roti sekata pada lembaran penaik dan roti bakar di bawah broiler sehingga keemasan coklat, membalikkan roti untuk kedua belah pihak, kira-kira 1 minit pada setiap sisi. Keluarkan dari ketuhar dan biarkan sejuk selama 5 minit.

Panaskan ketuhar hingga 350 ° F. Gosok roti itu menjadi kepingan bersaiz kasar. Letakkan separuh roti dalam hidangan penaik pada lapisan yang lebih baik; mengetepikan.

Letakkan krim keju, gula tepung, dan jus lemon dalam mangkuk sederhana. Gunakan sudu atau pengadun tangan elektrik untuk cambuk sehingga licin. Letakkan campuran ini dalam sudu dengan roti. Menyebarkan kira-kira setengah daripada blueberries ke atas roti. Teratas dengan roti yang masih koyak dan sisa blueberry.

Letakkan telur dalam mangkuk besar dan pukul sehingga dipukul. Tambah susu, krim, gula, vanila, dan semangat lemon dan pukul untuk menggabungkan. Tuangkan roti. Gunakan tangan anda atau belakang spatula untuk dengan lembut tekan roti ke bawah supaya ia kebanyakannya tenggelam dalam kastard.

Bakar ditemui sehingga keemasan di atas, 45 hingga 50 minit. Pisau yang dimasukkan ke dalam tengah harus keluar bersih, tidak telur. Biarkan sejuk selama 5 minit, kemudian debu dengan gula tepung sebelum disajikan.

Nota Resipi

  • Buat masa depan: Selepas kaserol dipasang, ia boleh dilindungi dan didinginkan. Penyejukan akan menghasilkan hasil yang lebih lembut, dengan tekstur yang lebih seragam – lebih seperti puding roti.
  • Penyimpanan: Leftovers boleh dilindungi dan disimpan dalam peti sejuk sehingga 4 hari.

Dicetak semula dari Not Casseroles Ibu Anda Disemak dan Edisi Dikembangkan oleh Faith Durand (Harvard Common Press, Oktober 2017)