Adakah anda tahu bahawa anda boleh membuat biskut buatan sendiri dari awal dengan hanya dua bahan? Dan tidak, mereka tidak melibatkan Bisquick.

Kami dapati resipi lama ini semasa mencari roti makan malam yang sangat cepat. Kami hanya mempunyai kira-kira setengah jam, dan kami telah lupa untuk memulakan roti No-Knead malam sebelumnya. Kami melayari AllRecipes, dan resipi ini untuk biskut dua bahan datang sangat tinggi. Kami ragu-ragu: betapa baiknya mereka boleh?

Nah, ulasan hampir seragam positif: tukang masak menyukainya! Mereka berkata bahawa biskut ini ringan, lembut, dan begitu mudah sekali.

Apakah ramuan rahsia? Dua staples dapur lama-masa: tepung meningkat sendiri, dan krim.

Yep, cuma kacau bersama-sama, tepuk adunan, dan anda mempunyai biskut siap dalam 15 minit rata. Kami meletakkan mereka untuk ujian, dan kami boleh memberi jaminan untuk kegilaan mereka yang ringan dan sejuk; ini adalah biskut kecil yang baik. Mereka juga tidak seperti biskut mentega yang kaya dan kaya (walaupun kita juga mencintai mereka). Pada akhirnya, tidak ada cara mereka memukul biskut kegemaran kami, keajaiban sentuhan Shirley Corriher, tetapi ini akan lebih daripada dilakukan dalam keadaan secubit. Malah, satu-satunya sebab kami mempunyai tepung sendiri yang meningkat di dalam rumah adalah kerana kami telah membuat biskut Corriher beberapa minggu sebelum.

Kami menyesuaikan sedikit ini – sebahagiannya untuk membuat resipi lebih cepat, dan sebahagiannya membantu biskut meningkat lebih. Kami juga menyusu susu untuk krim; seperti yang kita suka krim, ia tidak perlu di sini.

Ini ternyata menjadi kejutan besar di majlis makan malam kami; mereka juga hebat dengan sup! Hanya jangan buat lebih daripada yang anda perlukan untuk satu hidangan. Ketiadaan lemak dalam biskut ini bermakna bahawa mereka tidak akan tahan dengan baik. Makan mereka panas dan buat lebih banyak masa akan datang. Lagipun, mereka cukup cepat untuk mencambuk bila-bila masa yang anda mahukan.

Biskut Dua-Bahan
Diadaptasi dari Diane Hixon di AllRecipes

Membuat 1 dozen biskut

3 cawan tepung sendiri meningkat, seperti White Lily
1.5 cawan buttermilk atau susu biasa
1 sudu gula, pilihan
4 sudu mentega, cair, pilihan

Panaskan ketuhar hingga 450 ° F. Minyak perlahan dengan kue bulat.

Campurkan tepung dengan susu, tambah satu sudu gula jika anda mahu. Dikeluarkan dengan sendok makan besar ke dalam kuali leper, kemasan setiap biskut jatuh dekat bersama-sama. Tuangkan mentega cair di atas, jika menggunakan.

Bakar selama kira-kira 20 minit, atau puncak pelincir ringan. Jangan larut; bahagian bawah akan berkerut dan keras.

Kaedah gantian: Keluarkan doh daripada jatuh ke dalam kuali. Debu dengan tepung dan potong dengan pemotong biskut

Berkaitan: Biskut Touch-of-Grace