Pada malam yang sejuk, tidak ada apa-apa seperti sepiring bebola panas dan lembut dalam sos tomato. Mereka makanan keselesaan tulen. Berikut adalah resipi kami untuk bakteria yang lembut dan beraroma dengan bawang putih, rosemary, dan bawang – masak sehingga coklat dan renyah di luar, kemudian direbus dalam sos tomato yang tajam.

Bola-bola adalah sedikit memakan masa; semua yang berguling! Oleh itu, apabila kita membuat bebola daging kita banyak membuatnya dan sama ada mempunyai empat hari berturut-turut atau membekukannya. Bakso yang dibakar seperti ini sangat lurus dari penyejuk beku; hanya hangat dalam sedikit sos tomato mendidih. Mereka adalah hidangan beku-ke-meja yang hebat!

Juga, anda mungkin tidak memerlukan kami untuk memberitahu anda bahawa bakso harus benar-benar dibuat dengan daging terbaik yang anda dapati. Jika anda boleh mengisar sendiri – hebat. Jika tidak, pergi ke ladang yang terkenal yang memperlihatkan daging mereka sendiri, atau Whole Foods, di mana mereka mengisarnya segar. Mintalah banyak soalan tentang daging: apabila ia adalah tanah, apa bahagiannya di dalamnya, dan sebagainya. Pada hari ini dan umur E. coli anda tidak boleh cukup berhati-hati.

Beban Tender Terbaik dalam Sos Tomato

berkhidmat 8-10

Bola bakar
2 paun daging lembu
Daging babi 1 paun
Kambing tanah 1 paun
2 bawang, cincang halus
6 ulas bawang putih, dihancurkan
2 sudu teh garam
Lada hitam tanah baru
1 sudu besar paprika asap
2 sudu kecil rosemary dicincang
3 telur, dipukul
Tepung 3/4 cawan

Sos tomato
2 sudu minyak zaitun
6 ulas bawang putih, kupas dan cincang
2 tin 28-ounce mengupas tomato plum
1 daun bay
1 sudu balsamic cuka
1 sudu teh gula
Garam
Lada hitam tanah baru

Campurkan bersama daging lembu, daging babi, dan kambing. Dalam pemproses makanan kecil atau pencincang, adunan bawang, bawang putih, garam, lada, paprika dan rosemary sehingga pasta halus. Kumaskan dengan teliti ke dalam daging, kemudian kacau di dalam telur dan tepung. Pada ketika ini campuran daging boleh disejukkan sehingga 24 jam.

Campurkan daging dengan satu balon atau melon baller, dan gulung daging menjadi bola 1 inci. Tempatkan dua helai baking besar. (Anda akan mempunyai kira-kira 60 bebola daging.)

Ketuhar panas untuk masak. Masak bola bakar pada baking sheet selama 20 minit atau sehingga coklat di atas dan hanya sedikit merah jambu di tengah. Hidupkan sekali sambil masak.

Sementara itu, panaskan ketuhar yang besar atau ketuhar Belanda di atas api tinggi sederhana. Masukkan minyak zaitun dan bawang putih yang dicincang. Masak bawang putih sehingga keemasan dan wangi – kira-kira 5 minit. Kacau dalam tomato, menghancurkannya dengan sudu atau tangan anda sambil menambahnya.

Masukkan daun bay dan cuka balsamic dan masukkan sos ke dalam reneh. Masak sehingga sedikit dikurangkan dan kemudian rasa dan tambah gula, garam, dan lada secukup rasa.

Masukkan bebola daging yang dimasak dan masak dengan rendah sehingga bersedia untuk berkhidmat.

Berkaitan: Daging / Un-Daging: Beban daging untuk semua orang

(Imej: Faith Durand)