(Kredit imej: Izy Hossack)

Roti bawang putih, kepada saya, adalah makanan keselesaan utama; ia sihat, hangat, dan kenyal. Plus – seperti kebanyakan barangan yang dipanggang – buatan sendiri adalah yang terbaik. Lebih baik lagi, saya menggunakan adunan yang tidak menguli, jadi ramuan emas yang halus ini adalah mudah untuk dibuat.

(Kredit imej: Izy Hossack)

Seperti kebanyakan orang, saya makan baguettes bawang putih “bakar-itulah di rumah” yang super-komersial, ketika saya masih muda. Saya membeli satu lagi baru-baru ini, kebanyakannya daripada nostalgia, dan menyedari betapa malas dan melekit itu sebenarnya. Tetapi saya masih menyukai aspek menarik roti, yang menjadikannya begitu hebat untuk berkongsi dengan kawan-kawan semasa sesi semakan lewat malam.

Saya menggunakan inspirasi menarik untuk membuat sejenis bawang putih focaccia / monyet mash-up roti. Sekeping doh tidak menguli (yang boleh bercampur-campur pada waktu pagi dan kiri semasa anda berada di dalam kelas atau di tempat kerja) dicelupkan dalam mentega bawang putih dan direkut bersama dalam timah atau hidangan yang luas. Apabila ia bakes, mentega membantu menyimpan setiap bahagian adunan yang berasingan supaya mudah dikoyakkan dan dikongsi … jika anda bersedia berbuat demikian!

(Kredit imej: Izy Hossack)


Roti Bawang Putih Tanpa Knead & Roti Kongsi

Hidangan 4 hingga 8

 • 4 cawan

  (1 paun 2 auns) tepung serba guna

 • 1 sudu teh

  yis kering aktif

 • 1 1/4 sudu teh

  garam

 • 1 sudu teh

  gula pasir

 • 1 1/3 cawan

  air suam

 • 1/3 cawan

  mentega masin

 • 2 ulas

  bawang putih, cincang

 • 2 sudu

  peterseli cincang (pilihan)

Letakkan tepung, ragi, garam, dan gula dalam mangkuk besar dan kacau bersama secara ringkas. Tuangkan ke dalam air dan kacau sekali lagi, mengalahkan campuran dengan sudu atau sudu sehingga tidak ada patch floury. Tutup mangkuk dengan sekeping plastik berminyak dan biarkan pada suhu bilik selama 5 jam (jika anda mahu meninggalkan adunan lebih lama daripada ini, simpannya selepas 5 jam awal pada suhu bilik. Anda boleh menyimpannya di dalam peti sejuk untuk sehingga tujuh hari.)

Dalam periuk kecil, cair bersama mentega dengan bawang putih. Kacau dalam pasli cincang (jika menggunakan).

Punch adonan, kemudian gunakan satu ukuran senduk untuk memotong adunan sepotong bola golf. Dip bola ke dalam mentega, beralih ke kot, kemudian letakkan ke dalam timah brownie, tin timah, dulang panggang kecil, atau hidangan oven (saya menggunakan dulang 10.5×7 inci). Ulang dengan adunan yang lain, bungkusnya bersama-sama supaya mereka ditarik rapat. Rizab apa-apa sisa mentega bawang putih.

Tutup doh dengan bungkus plastik yang ditumbuk dan biarkan di tempat yang hangat selama 30 minit. Sementara itu, panaskan ketuhar hingga 350 ° F.

Keluarkan bungkus plastik dan panggang roti selama 35 hingga 45 minit sehingga dibesarkan dengan baik dan emas. Walaupun masih panas, beri doh dengan mentega bawang putih yang tinggal. Biarkan sejuk selama 10 minit dan berkhidmat semasa masih hangat.