(Kredit imej: Joe Lingeman)

Terdapat permintaan yang semakin meningkat untuk tambang karbohidrat rendah, jadi Starbucks menjawab panggilan dengan Sous Vide Egg Bites. Gigitan telur ini dimasak sous vide (dalam mandi air suhu rendah) sehingga baldu licin dan disemat dengan bacon dan keju atau sayur-sayuran. Mereka telah terbukti begitu popular bahawa saya tidak dapat mencari mana-mana untuk sampel di kedai-kedai tempatan saya!

Gigitan telur ini merupakan idea yang menarik, terutama sebagai sarapan pagi yang penuh protein, yang saya buat dengan versi saya sendiri. Hasilnya berkrim dan kaya dengan daging renyah dan keju Gruyère, dan dapat dimakan dari tangan. Oh, dan bahagian yang terbaik ialah anda tidak perlu mesin sous-vide untuk membuatnya!

Mandi Air untuk Tekstur Terbaik

Untuk mendapatkan tekstur halus tanpa telur yang matang, kami memasak ini dalam mandi air. Teknik ini, yang melibatkan penaik dalam kuali yang dipenuhi dengan air panas, sering digunakan dengan kastar, kek keju, atau hidangan bakar yang kaya dengan telur untuk mencipta teksturnya walaupun krim. Bagi sesetengah orang, saya tahu air mandi kelihatan menakutkan, tetapi kerana gigitan telur ini dimasak hanya dalam satu kuali dan kemudian dipotong kemudian, ia tidak terlalu halus untuk melakukan mandi air masuk dan keluar dari oven. Untuk membuatnya mudah, resipi ini disediakan dalam pan lapan inci persegi supaya ia sesuai dengan kemas dalam kuali panggang.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Campuran untuk Smoothness

Untuk mendapatkan tekstur yang padat dan kustard yang menjadikan gigitan Starbucks sangat tidak dapat dinafikan, kami menggunakan telur, keju krim, dan keju Gruyère dan menggabungkan campuran sehingga ia sangat halus – tiada benjolan yang dibenarkan. Tuangkan campuran ke dalam kuali, taburkan dengan bacon, tutup dengan foil, dan panggang hingga matang. Sekiranya anda ingin atas perokok, letakkan di bawah broiler selama beberapa minit sehingga ia berbuih.

Potong pan siap ke sembilan keping; setiap hidangan mengandungi satu telur. Hidangkan di dalam peti sejuk dan hangat selama beberapa minit di dalam pembakar roti di pagi hari. Ia akan mengambil masa yang kurang daripada ia akan mengambil perkara yang sama di Starbucks!


Bacon Gruyère Egg Bites

Berkhidmat 9

 • Bacon lemak atau mentega, untuk salutan kuali

 • 9

  telur besar

 • 3/4 cawan

  parut Gruyere parut (2 1/4 ons)

 • 1/3 cawan

  keju krim (kira-kira 2 1/2 auns)

 • 1/2 sudu teh

  garam kosher

 • 6 kepingan

  bacon tebal, dimasak dan hancur

Susunkan rak di tengah-tengah ketuhar dan panas hingga 350 ° F. Coat 8×8-inci (broiler-safe jika anda mahu atas perut) membakar hidangan murah hati dengan lemak daging atau mentega.

Letakkan telur, Gruyère, keju krim, dan garam dalam pengisar dan campuran pada kelajuan sederhana sehingga sangat lancar, kira-kira 1 minit. Tuangkan ke dalam baking dish. Taburkan dengan bacon. Tutup rapat dengan kerajang aluminium.

Tarik rak oven separuh daripada ketuhar. Letakkan kuali panggang pada rak ketuhar. Tuangkan dalam 6 cawan air paip yang sangat panas. Tetapkan hidangan pembakar telur ke dalam panci panggang. Bakar sehingga hanya ditetapkan di tengah, 55 minit hingga 1 jam.

Berhati-hati mengeluarkan pan panggang dari ketuhar. Keluarkan baking dish dari panci panggang dan buka. (Untuk bahagian atas cetek: Panaskan ketuhar untuk masak. Bilahkan sehingga bahagian atasnya berwarna coklat-coklat, 4-5 minit.) Potong ke 9 kotak dan layari.

Nota Resipi

Penyimpanan: Leftovers boleh disimpan dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk sehingga 4 hari.