(Kredit imej: Ghazalle Badiozamani)

Dari semua cara yang penting untuk menggunakan tomato musim panas yang masak dan berair, saya akan berhujah bahawa salad caprese besar layak mendapat tempat di bahagian atas senarai anda. Dan ada satu perkara yang akan menjadikan caprese musim panas ini lebih baik: potongan berkrim alpukat masak.

(Kredit imej: Ghazalle Badiozamani)

Satu Pasangan Semulajadi untuk Salad Musim Panas yang Dikasihi

Caprese klasik adalah salad musim panas yang disayangi yang tidak memerlukan bantuan. Dari tomato musim gugur yang manis dan herba, ke mozzarella berkrim dan cuka balsamic yang tajam, ia adalah hidangan yang sangat menarik. Tetapi itu tidak bermakna ia tidak akan mendapat manfaat daripada sesuatu yang sedikit tambahan, terutamanya apabila sesuatu itu bersifat alpukat. Bagaimana anda boleh mengatakan tidak? Ia adalah pasangan semula jadi yang sesuai dengan salad chunky ini.

Mudah Avocado Caprese Salad: Tonton Video

Avocado Caprese Salad

Beroperasi 4 hingga 6 sebagai sampingan

Untuk vinaigrette:
1/4 cawan balsamic cuka

1 bawang putih cengkih, cincang


1 sudu madu


1/2 sudu teh garam halal


1/4 sudu teh segar lada hitam


1/3 cawan minyak zaitun

Untuk salad:
1 ceri ceri atau tomato tomat, separuh

2 avokad sederhana, diced


4 auns mutiara mozzarella segar, disalirkan


3/4 cawan koyak daun basil segar

Buat vinaigrette: Pukul cuka, bawang putih, madu, garam, dan lada bersama dalam mangkuk besar. Semasa memukul, perlahan-lahan tuangkan minyak dan pukul sehingga diemulsikan.

Buat salad: Tambah semua bahan salad untuk berpakaian dan kacau perlahan-lahan untuk menggabungkan. Dinginkan selama kira-kira 30 minit untuk perisa untuk melu. Kacau lagi sebelum menyusu.

Nota Resipi

Buat masa depan: Vinaigrette boleh dibuat sehingga 1 hari lebih awal dan disimpan di dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk.

Penyimpanan: Leftovers boleh disimpan dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk sehingga 3 hari.