(Kredit imej: Emma Christensen)

Apabila anda memerlukan salad sederhana untuk membuat makanan selesai, tumbukan arugula dan adas yang dicukur ini adalah semua yang anda perlukan. Saya dapati kombo arugula peppery dan adas manis yang renyah begitu menarik ketagihan – sehingga saya kadang-kadang makan mangkuk besar dengan hanya baji baguette panggang dan memanggil makan malam itu.

Salad mengambil beberapa saat untuk membuat, walaupun menghitung waktu untuk menggoncang bersama-sama jus lemon dan minyak zaitun mudah. Sepasangnya dengan salmon panggang atau sediakan bersama ceroerole brunchy eggy – salad arugula ini akan sesuai dengan apa yang ada di atas meja.

(Kredit imej: Emma Christensen)

Saya cenderung bersinar dengan berpakaian pada salad saya. Saya suka cukup untuk melapisi sayur-sayuran dan menambah beberapa rasa untuk setiap gigitan, tetapi tidak begitu banyak bahawa berpakaian mengatasi sayur-sayuran sendiri – atau lebih teruk, membuat mereka basah. Itu, bagi saya, buat salad sedih, memang.

Dengan salad ini, arugula adalah bintang dan saya mahu daun-daun ini menjadi renyah dan segar yang mungkin. Untuk mengelakkan sebarang insiden salad sedih, saya cadangkan melepaskan sayur-sayuran dengan separuh jumlah salad dressing, kemudian menambah lebih sedikit sedikit demi sedikit sehingga anda telah berpakaian salad mengikut keinginan anda.

Saya dengan sepenuh hati menyokong tweaking salad ini dengan keinginan anda. Saya dapat melihat campuran pecorino yang halus dan halus ke dalam berpakaian itu sendiri untuk menjadikannya krim atau membuang beberapa pistachios ke dalam campuran. Jika anda tidak mempunyai adas di dalam peti sejuk anda, cuba tambah beberapa epal yang dihiris tipis atau beberapa segmen limau gedang. Arugula membuat meja yang sangat bagus untuk semua jenis bahan!

(Kredit imej: Emma Christensen)


Arugula & Salad Fennel dengan Lemon Vinaigrette

Menghidangkan 4 sebagai sisi

 • 5 auns

  (kira-kira 5 cawan yang dibungkus) arugula, dibasuh dan dikeringkan

 • 1

  mentol kecil adas, dicukur pada mandolin atau dihiris nipis

 • 2 sudu

  minyak zaitun tambahan

 • 1 sudu teh

  lemon zest

 • Jus satu limau (kira-kira 2 sudu besar)

 • 1/4 sudu teh

  garam

 • Lada segar, secukup rasa

 • Pecorino, untuk berkhidmat

Campurkan arugula dan adas yang dicukur dalam mangkuk berkhidmat. Campurkan minyak zaitun, zaitun lemon, jus lemon, garam, dan beberapa gril lada dalam balang jem atau bekas kecil lain dengan penutup. Goncangkan pakaian sehingga licin dan krim. Sapukan daun arugula ke dalam persalinan dan rasa; laraskan mana-mana bahan perisa secukup rasa. Tuang separuh sapu ke atas salad dan lemparkan perlahan-lahan untuk menggabungkan. Tambah lagi berpakaian sedikit pada satu masa sehingga anda telah berpakaian salad secukupnya dengan keinginan anda.

Gunakan alat pengupas sayuran untuk mencukur beberapa keping pecorino di bahagian atas salad. Berikan segera.

Nota Resipi

Campuran hijau musim bunga boleh digunakan sebagai pengganti arugula.

Mana-mana pakaian tambahan akan disimpan, ditutup, di dalam peti sejuk selama berminggu-minggu.

(Kredit imej: Emma Christensen)