Bacon-Brown Sugar Pork Tenderloin

(Kredit imej: Nealey Dozier)

Malah senarai teratas 10 resipi popular memberi anda sedikit pemahaman tentang jenis makanan yang kita inginkan. Selalunya ada unsur kesederhanaan, seperti jenis yang anda dapati dalam tenderloin daging babi yang berpakaian dalam pita-pita coklat gula, atau filet salmon yang rangup. Kami juga mengharapkan keselesaan. Sup hati dan chilis selalu pergi ke bahagian atas senarai. Tetapi apabila kita meletakkan semua resipi ini bersama-sama dan cuba untuk menarik persamaan, satu perkara cincin yang jelas: Kita semua mahu menjadi lebih bijak di dapur.

Kami akan bersorak untuk itu.

(Kredit imej: Nealey Dozier)

1. Bacon-Brown Sugar Pork Tenderloin

Tahun ini pork tenderloin memimpin untuk resipi yang paling popular, dan ia mempunyai kerak bacon manis untuk mengucapkan terima kasih untuk itu. Pork tenderloin sudah menjadi pemenang hari minggu, jadi berpakaian dengan cara yang tetap membuatnya mudah adalah apa yang memasak ceria dan lazat adalah semua tentang.

(Kredit imej: Emma Christensen)

2. Chow Chicken White Slow

Hidangan ayam yang hangat dengan kacang putih besar, rempah-rempah Southwestern seperti jintan dan ketumbar, dan beberapa tin lada cabai hijau yang dipanggang api mencipta keseimbangan yang baik dari buncis dari kacang, kehangatan dari rempah-rempah, dan kecerahan tajam dari lada hijau.

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

3. Kek Kembang Bunga Yotam Ottolenghi

Resipi yang sangat digemari untuk kuih kembang kol adalah salah satu resipi kegemaran tahun ini kerana fleksibilitinya. Ia baik segar, sejuk, atau pada suhu bilik; untuk sarapan pagi, makan tengah hari, atau benar-benar bila-bila masa.

(Kredit imej: Sarah E Crowder)

4. Salmon Pan-Seared Mudah

Hidangan mudah ini adalah dalam senarai pendek untuk makan malam hari yang melanda semua kriteria: cepat, sihat, mengisi, dan pembunuh yang baik. Hanya berpengalaman, salmon adalah panci goreng sehingga eksteriornya adalah super renyah sementara pedalamannya tetap lembut.

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

5. Sup Lentil Ayam

A bacon lemak dicincang mengambil sup lentil membuat anda penuh terima kasih kepada double hit protein dari ayam dan lentil. Rasa berasap yang dibawa ke sup adalah pelengkap yang hebat kepada lentil tanah, tetapi mentega dan minyak zaitun juga berfungsi dengan baik..

(Kredit imej: Emma Christensen)

6. Yogurt Sarapan Popsicles

Ini adalah sarapan pagi anda boleh makan satu tangan semasa berjalan kaki ke perhentian bas, dan ia mendapat seperti mangkuk yogurt dengan granola dan buah. Malah, ia adalah semangkuk yogurt – hanya dalam bentuk popsicle.

(Kredit imej: Nealey Dozier)

7. Chicken and Broccoli Penne Pasta

Resipi ini menggunakan bahan-bahan yang kebanyakan orang biasanya berada di tangan kerana, bersama-sama atau secara berasingan, mereka seolah-olah mempunyai penggunaan tak terhingga. Ia bermula dengan penne gandum secara keseluruhan untuk nuttiness dan gigitannya, dan dalam resipi ini, sedikit berjalan jauh. Dada ayam dan sayur-sayuran adalah mainan beku, dan di sini brokoli tidak perlu cair.

(Kredit imej: Emma Christensen)

8. Poppy Seed Salad Dressing

Peraduan ini bergantung pada keseimbangan bahan, iaitu cuka anggur putih, gula, dan beberapa bawang merah atau bawang merah yang halus. Anda mungkin tergoda untuk meninggalkan gula, tetapi ini adalah satu masa di mana kami akan menggesa anda untuk meninggalkannya. Kehilangan unsur manis itu, dan seperti najis tiga kaki, perkara keseluruhan.

(Kredit imej: Faith Durand)

9. Ayam dan Jeruk Bakar Bake

Jangan terancam dengan masa memasak yang lama di atas hidangan ini. Ini untuk menampung aspek tangan memasak nasi perang dan ayam bersama-sama. Campuran dari campuran ayam dengan nasi dan perasa untuk membuat sos yang lazat.

(Kredit imej: Michaela Cisney)

10. Kacang Black Chill, Feta & Timun Salad

Salad yang menyegarkan, menyegarkan ini mengambil masa kira-kira 15 minit untuk dibuat – tidak memasak, tiada persediaan yang berlebihan. Feta berkrim dan cuka wain merah menambah sentuhan Yunani yang lazat kepada bahan-bahan yang biasanya terdapat dalam masakan Amerika Tengah: kacang hitam, jagung, dan ketumbar. Buat satu kumpulan besar pada awal minggu dan anda sudah siap.