Adakah anda pernah mengikuti hujung minggu makan malam dengan keinginan yang kuat untuk sayur-sayuran? Itulah di mana kepalaku (dan perut) berada pada minggu ini semasa perancangan makan. Hujung minggu lalu kami makan satu tan; kami mempunyai keluarga suami saya untuk barbeku dan makan begitu banyak kek (tidak untuk meraikan – saya mempunyai sisa dari ujian resipi). Plus minggu kerja saya diisi penuh dengan menguji lebih banyak kuih, dua atau dua, cheesecake, dua jenis cookies, satu pai, dan lima makanan pencuci mulut.

Saya perlukan sayur-sayuran untuk mengimbangi semua revelry, ya’ll!

Sudah tentu, saya masih memerlukan resipi untuk memenuhi dua kiddos muda saya dan memenuhi jadual kerja suami saya yang tidak menentu. Oleh itu dengan itu, terdapat lima resipi sayur-sayuran untuk mengimbangi minggu depan.

(Kredit imej: Meghan Splawn)

Selamat datang ke pelan makan minggu ini!

Merancang hidangan mingguan saya adalah tabiat yang saya nikmati. Kerana saya sering ditanya oleh rakan dan keluarga apa yang saya memasak untuk makan malam setiap minggu, saya fikir ia berguna untuk berkongsi rancangan makan mingguan saya di sini. Sama ada anda hanya belajar untuk pelan makan dan mencari contoh kehidupan sebenar bagaimana ini berfungsi atau anda seorang pro lama untuk memburu inspirasi, ini adalah mengintip bagaimana saya memberi makan keluarga saya minggu ini.

Baru untuk perancangan makan? Mulailah di sini.

  • Panduan Pemula untuk Perancangan Meal: Apa Yang Perlu Tahu, Bagaimana Kejayaan, dan Apa yang Akan Dilangsungkan
  • Cara Terbaik untuk Menggunakan Hujung Minggu untuk Perancangan Meal
  • Tanyakan Diri Anda Ini 5 Soalan Sebelum Anda Memulakan Perancangan Makan
  • 5 Strategi untuk Memilih Resipi untuk Minggu Perancangan Makan

(Kredit imej: Lauren Volo)

Isnin: Brokoli dan Bayam Fritters

Okey, jadi mungkin goreng bukanlah gambaran yang sihat, tetapi teorem pemburu itu mengandaikan bahawa sayur-sayuran apa saja yang menjadi patty dan crisped untuk kesempurnaan emas-coklat akan dimakan oleh anak-anak saya (dan saya, untuk perkara itu!). Saya menggunakan “bagaimana untuk menghidupkan sayur-sayuran ke dalam resepi” untuk menghidupkan brokoli panggang yang sihat dan bayam bayi ke dalam makan malam Isnin malam, tetapi anda boleh menggunakan mana-mana sayur-sayuran yang anda ada di tangan. Dikombinasikan dengan hummus dan pita wedges, itu adalah idea saya makanan selesa.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Selasa: Tepung kembang kol yang dipanggang

Kubis bunga panggang, kubis merah jeruk, dan guacamole yogurt Yunani berkrim adalah pengisian untuk taco ringan dan enak. Saya akan menukar serbuk chili untuk paprika yang dihisap pada kembang kol yang dipanggang untuk menjadikan lombong yang mesra kanak-kanak dan kucing ini dengan sos panas panas kegemaran saya.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Rabu: Salad Panggang dan Pea Couscous Salad

Saya telah memerhatikan resipi ini sejak Sheela berkongsinya. Ini mangkuk kacang segar, udang panggang, dan couscous lembut yang dibungkus dalam saus lemon-mustard adalah makanan keselesaan musim semi yang terbaik. Saya menambah beberapa asparagus cincang (kerana, baik, sayuran). Jari melintas untuk sisa untuk makan tengah hari untuk baki minggu ini.

(Kredit imej: Jenny Huang)

Khamis: Sayuran Sayuran Supreme Veggie

Sarapan pagi untuk makan malam bertemu dengan sayur-sayuran untuk makan malam di bakar telur ini. Sekiranya anda fikir riff frittata ini terlalu berhati-hati, beritahu saya bahawa antara telur dan sayuran terdapat keju cheddar yang tajam. Bakar ini membuat satu tan, jadi saya merancang untuk menyampaikan sisa makanan untuk sarapan pagi hari berikutnya atau hujung minggu juga.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Jumaat: Pizza Roti Perancis

Malam Jumaat selalu pizza malam untuk keluarga saya, dan minggu ini tidak terkecuali. Dengan minggu penuh ujian resipi, saya tidak bercadang membuat pizza dari awal minggu ini. Sebaliknya sepotong roti Perancis akan menjadi kanvas untuk semua bit dan bobs sayur-sayuran yang ditinggalkan di dalam crisper. Pesto dan mozzarella adalah duo penyatuan yang hebat di sini.

Saya suka mendengar apa yang anda merancang untuk minggu depan! Mana-mana sayuran musim bunga anda gatal untuk memasak?!