Ketika datang untuk makan sayuran saya, saya mempunyai kebiasaan untuk mengulangi diri saya sendiri. Pucuk Brussels panggang? Semak. Salad? Semak. Sayuran hijau? Semak. Ulangi sekarang. Bolehkah anda berkaitan?

Tetapi ada beberapa sayuran yang pernah teringat, mengangkat kebosanan dan mengingatkan saya betapa bersemangat, menarik, dan lazat mereka boleh. Kegemaran saya? Radishes – khusus, radishes panggang. Sekiranya anda kehilangan sesuatu yang segar dalam rutin sayur-sayuran anda, biarlah ini menjadi pemangkin kebiasaan anda.

5 Alasan Mengasihi Radishes Panggang

Saya memuja radishes panggang untuk banyak sebab, tetapi berikut adalah beberapa teratas:

  1. Radishes mudah didapati sepanjang tahun: Walaupun kita mengaitkan radishes dengan musim bunga, radishes boleh didapati sepanjang tahun di kedai-kedai runcit.
  2. Membakar lobak cepat: Tidak seperti kentang, pucuk Brussels dan skuasy musim sejuk, yang boleh menjejaskan masa ketuhar yang serius, radishes lembut memasak dalam masa kurang lebih 10 minit.
  3. Mellows panggang keluar gigitan mereka: Jika makan radishes pedas bukanlah perkara kegemaran anda, anda perlu memahami bahawa memanggang mellows mereka menjadi gigitan kecil manis. Lebih kurang tegas daripada turnips juga.
  4. Jadi berair! Saya suka bagaimana juicy ini – mereka menyanyi di dalam ketuhar semasa mereka panggang, terima kasih kepada semua jus mereka – dan mereka cukup pop di mulut. Mereka adalah alternatif yang menyegarkan kepada sayur-sayuran musim sejuk yang berair.
  5. Warna mereka! Akhir sekali, warna mereka adalah kejutan yang mengagumkan di atas meja pada bila-bila masa sepanjang tahun. Satu mangkuk besar lobak panggang dengan sesudu lentils atau bijirin adalah mewah yang menakjubkan semasa makan tengah hari.

(Kredit imej: Faith Durand)

Bagaimana saya memanggang Radishes

Apabila saya memanggang lobak, ini biasanya saya lakukan. Saya trim bahagian atas dan batangnya berakhir dari satu paun keindahan ini, maka iris setengahnya. Saya melambungkannya dengan kira-kira 1 sudu minyak zaitun dan beberapa garam dan lada. Saya menguruskan mereka potong bawah pada kuali lembaran saya yang paling berat (kuali besi besi juga bagus) dan panggang pada 450 ° F selama lebih kurang 10 hingga 12 minit.

Saya membawanya keluar apabila muka putih mereka telah menampakkan sedikit, tetapi mereka masih kukuh di dalamnya. Saya biasanya taburkan dengan sedikit garam, cengkih bawang putih yang dicincang halus, dan beberapa pasli cincang. Makan dan nikmati; mereka lebih baik apabila mereka paip-panas.

2 Lagi Resipi Besar

  • Kentang Panggang, Radishes & Fennel dengan Sos Mentega Lemon Brown
  • Brown Butter Radishes