Hujung minggu lalu, kami makan quiche. Ia telah seketika. Dan apabila kami menggali kepingan kami, kami teringat betapa kami suka pai sarapan pagi ini. Frittatas adalah indah (dan mudah), tetapi kadang-kadang anda mahu mereka yang lemah, nuggets mentega kerak jatuh dari tepi garpu anda. Lima kuis ini sesuai untuk makan tengah hari Paskah. Mereka sedang mengisi, mudah untuk digunakan, dan semuanya boleh dibuat terlebih dahulu.

Dan quiche lazat yang kami makan hujung minggu lalu? Ia mempunyai kerak yang dibeli di kedai (buatan sendiri, walaupun). Jadi jika anda tidak mempunyai masa untuk membuat kerak atau hanya mahu menyimpan perkara yang mudah, anda boleh membeli satu. Tetapi baca resipi ini; beberapa daripada mereka menggunakan pastri phyllo atau puff untuk membuat kerak, yang sangat tidak mudah.

Untuk membuatnya lebih awal, anda boleh membakar dan kemudian sejukkan quiche, kemudian panaskan semula keesokan harinya. Beberapa resipi yang kita lihat sebenarnya mengatakan untuk memotong quiche menjadi baji sementara ia sejuk. Ia akan memisahkan kepingan dengan lebih mudah apabila anda memanaskan semula.

• 1. Broccoli Bawang Putih Quiche, dari Gourmet. Tidak kira di mana anda tinggal dan apa yang ada di musim, brokoli mudah dicari. Dan tidak seperti quiches counter makan siang yang telah menyebarkan brokoli tersebar di seluruh, ini mempunyai potongan-potongan yang besar, cantik, pedesaan.

• 2. Asparagus dan Morel Quiche, dari Matahari terbenam. Panggilan ini untuk kegilaan kering, tetapi jika anda boleh mencari segar, lebih baik lagi.

• 3. Pesto Ricotta Pie, dari Hidup Negara. Ini seperti spanakopita dalam bentuk pai, dengan kepingan phyllo membentuk kerak. Berapa banyak yang anda ingin terputus sudut sekarang?

• 4. Creme Fraiche Quiche, dari Joy the Baker. Kami telah kehilangan daging setakat ini. Yang satu ini mempunyai bacon, pengisian fraiche creme yang berbulu, dan kerak pastri.

• 5. Asparagus, Leek, dan Gruyere Quiche, dari Martha Stewart. Satu lagi resipi asparagus untuk menghormati musim semi.

Apa resipi kegemaran anda?

Berkaitan: Lemparkan Brunch Fancy pada Anggaran