Ia adalah masa kejayaan tahun yang anda tunggu, apabila peti-peti makanan ringan yang ringan disusun tinggi di sekeliling bahagian menghasilkan. Daripada hanya mengambil peti di bahagian atas longgokan, berikut adalah tujuh perkara untuk diperiksa untuk memastikan anda membawa pulang kotak terbaik clementines.

1. Masa pembelian anda dengan bijak.

Seperti banyak perkara dalam kehidupan, masa adalah segala-galanya apabila ia datang untuk membeli clementines. Mereka mencapai puncak musim, dan berada di puncak permainan mereka dari segi rasa, dari Disember hingga Februari. Ia tidak biasa bagi mereka untuk memukul kedai-kedai lebih awal, tetapi mereka masih mempunyai masa sebelum mereka mencapai perdana mereka.

2. Pilih peti dengan buah-buahan yang lebih kecil.

Perhatikan saiz buah-buahan dalam peti. Clementines mestilah kecil (purata diameter dua hingga tiga inci). Clementines kecil ini dibungkus dengan rasa yang lebih bersemangat. Elakkan peti dengan buah yang lebih besar, kerana kepingan ini cenderung mengandungi daging yang kurang diinginkan dalam rasa dan tekstur.

3. Flip peti itu terbalik.

Setiap sekarang dan kemudian anda akan mendapati diri anda dengan clementine berjerawat atau dua. Simpan diri anda kekecewaan dengan memeriksa peti dengan teliti sebelum anda pulang ke rumah. Flip ia terbalik dan jostle sekitar sedikit untuk memastikan anda mendapat spesimen terbaik yang mungkin.

4. Cari warna oren seragam yang berkilat dan seragam.

Pilih tongkat clementines yang mempunyai buah-buahan dengan warna berkilat, seragam, warna oren cerah di sekelilingnya. Elakkan peti yang mengandungi buah-buahan dengan kecacatan, bintik-bintik yang membosankan, dan tanda-tanda hijau berhampiran batang atau pada kulit yang kelihatan sedikit sukar. Clementine perlu lembut, berfikir kulit.

5. Rasa teguh.

Anda tidak akan dapat merasakan semua clementines dalam peti, tetapi selongsong mesh biasanya cukup longgar sehingga anda dapat merasakan sedikit buah ke arah atas. Clementines tidak boleh menjadi lembut atau lembap. Yang terbaik dari sekumpulan adalah tegas, dengan sedikit memberi.

6. Merasakan berat.

Sekali lagi, ini adalah penipuan yang sedikit untuk menguji apabila klementin itu terikat, tetapi biasanya anda boleh menyetir beberapa jari melalui penutup selubung untuk mendapatkan rasa berat dari buah di bahagian atas. Clementines terbaik merasa berat untuk saiz mereka. Elakkan peti yang mengandungi clementines yang merasa ultra terang.

7. Percayalah hidung anda.

Biarkan hidung anda membimbing jalan. Apabila anda mencari peti kopi yang sangat masak, anda tidak akan dapat melepaskan bau jeruk manis yang datang keluar.