Berikut adalah tip tip yang saya gunakan banyak akhir-akhir ini di casseroles saya dan hidangan yang dibakar: Pikat bawang dan bawang merah anda, bukannya mencincang atau mencincangnya. Inilah dua sebab yang saya lakukan ini.

  1. Ia menyebar ke seluruh hidangan yang dibakar lebih baik – Memerah bawang, bawang putih, atau bawang merah bermaksud pengedaran rasa yang lebih baik di seluruh kaserol. Daripada potongan besar, bawang atau bawang merah diagihkan dengan baik ke seluruh campuran.
  2. Anda tidak perlu memasak bawang merah atau bawang sebelum dibakar – Ini adalah sebab menjimatkan masa saya buat ini! Sekiranya bawang diparut secara halus dan bukannya potongan potongan besar, lebih sedikit keperluan untuk memasak sebelum melipat ke dalam campuran kaserol. Contohnya, saya tidak memasak bawang merah sebelum mencampurkannya. Saya hanya memasaknya dengan halus dan kacau. Bawang putih kurang tegas daripada bawang, sudah tentu, membantu, tetapi ia juga membantu anda tidak mendapat bit crunchy besar di mulut anda semasa makan kaserol. Memotong bawang merah bermakna ia diedarkan dengan baik, dan juga dimasak dengan baik di dalam ketuhar.

Adakah anda pernah menyemai bawang atau bawang putih anda daripada memancing mereka? Bilakah anda mendapati bahawa ini membantu dalam resipi?

Berkaitan: Cara terbaik untuk menghentikan air mata bawang? Letakkan roti di mulut anda

(Imej: Faith Durand)