Kami telah lama mengetahui bahawa menambah keju keju sup dan stews menambah kedalam hidangan anda. Tetapi adakah anda berfikir untuk membuat stok dengan rindu anda? Anda boleh menggunakannya sebagai ganti stok ayam atau sayur atau sup dan kami menjamin anda akan menyukai keputusannya.

Kami tidak boleh mengambil semua kredit-idea ini adalah dari Nate Appleman dari San Francisco SPQR dan A16 restoran-tetapi jika anda suka keju seperti yang kita lakukan, anda mungkin mendapati diri anda sebagai banyak rinds sebagai restoran yang ramai. Daripada menunggu sup seterusnya anda, buat pangkalan untuk satu dengan merenung parmen lama anda, pecorino, atau grana padano dalam panci saham.

Mulailah dengan kira-kira 8 cawan air dan setengah paun keju rinds (atau apa sahaja yang anda ada di tangan). Rebus selama 3-4 jam, dan voila, stok keju. Ia menjadikan untuk projek hujung minggu yang mudah dan santai semasa kami (mudah-mudahan) beberapa minggu terakhir cuaca sejuk.

Hanya menggantikan stok keju anda di tempat sup ayam atau sayur, dan bukan hanya dalam sup yang jelas. Saham ini berfungsi dengan baik dengan purees mesra-cheese seperti brokoli, kembang kol, atau kentang. Rasa yang dihasilkan jelas menjadi cheesey, tetapi dengan cara yang sangat bersahaja. Anda akan merasakan nota kompleks dan halus di bawah komponen anda yang lain.

Beberapa idea untuk memulakan anda:

  • Rapido Itali Meatball Rapido
  • Bawang putih berkrim
  • Sup Tomato dengan Crouching Keju Panggang
  • Hearty Kale dan Sup Sosej
  • Sup cendawan

Hei, anda juga boleh merujuk kembali ke arkib kami dari Februari bertemakan sup kami.

Berkaitan: Cara Menghidangkan Sup di Majlis Makan Malam

(Imej: Nora Singley untuk Kitchn)