Seperti memanggang salmon anda di atas papan kayu cedar? Tidak mahu menghabiskan banyak wang untuk kegunaan tunggal dari kedai makanan khusus? Sekiranya anda mempunyai Home Depot yang berdekatan, anda boleh mendapatkan sedozen untuk sebahagian kecil daripada kos.

Cedar menambah rasa kayu yang dalam untuk salmon, char arktik, walaupun udang. Saya jarang panggang; Saya tinggal di New York tanpa ruang luar. Tetapi kakak saya mengisap hampir setiap malam, dan dia memberitahu saya mengenai idea cemerlang ini. Dia mengetuai ke kedai perkakasan, memilih papan cedar tebal 2 inci (biasanya 8 kaki panjang) dan menyimpannya ke dalam kepingan 8 inci.

Kayu perkakasan adalah lebih tebal dari papan kayu cedar yang dibuat khusus untuk kegunaan masakan, jadi mereka mengambil masa lebih lama untuk menyusun sepenuhnya. Anda boleh menggunakannya lebih daripada sekali.

Satu nota penting: Anda perlu merendam kayu selama beberapa jam sebelum anda meletakkannya di atas panggangan. Letakkannya dalam hidangan penaik penuh air pada sebelah petang jika anda mahu menggunakannya untuk makan malam.

Berkaitan: Apa Cara Terbaik untuk Memasak Salmon Filet?

(Imej: ahli perniagaan kayu Flickr, yang dilesenkan untuk kegunaan di bawah Creative Commons)