Walaupun panggang bawang putih yang dikupas di panggangan bunyi seperti mimpi buruk logistik, ia adalah salah satu cara kegemaran kami untuk melakukan multitask, menjimatkan wang dan terus panas di dapur kami sebagai pendekatan musim panas. Ia tidak boleh lebih mudah dan merupakan makanan utama dalam hidangan harian kami!

Kami menggunakan bawang putih panggang dalam segala-galanya dari salad pasta untuk merebak cepat untuk makanan musim panas yang perlu gembira dengan tergesa-gesa. Anda boleh membeli ulas kupas panggang dari kedai runcit, tetapi tanda harga mereka kelihatan sedikit mengejutkan dibandingkan dengan kos pembelian bawang putih dan memanggang sendiri.

Untuk menjaga haba dari dapur anda dan keluar di panggangan anda, cuba kaedah mudah ini untuk memanggang bawang putih minggu depan. Hanya letakkan sekeping kerajang aluminium di kaunter anda, katakan 12 “bernilai dan letakkan kepingan bawang putih yang dikupas anda di tengah-tengah. Keriting dengan minyak zaitun dan balut dengan ketat. Kami melipat tepi panjang bersama-sama dan menjejalkannya dengan ketat dan kemudian melipat hujung ( walaupun tidak ada perbezaan selagi minyak tidak dapat melarikan diri ke dalam api).

Letakkan paket foil di panggangan dengan apa sahaja yang anda masak dan biarkan masak. Ia tidak lebih lama daripada sudu sayur atau hamburger yang boleh dan boleh disimpan di dalam peti sejuk selama seminggu. Sekiranya anda ingin menutupinya sepenuhnya dalam minyak zaitun tambahan di dalam bekas udara yang ketat, ia akan menyimpan sehingga satu bulan. Anda juga boleh menghancurkan garlicy-goodness ke dalam penyebaran dan tutup bahagian atas penyebaran dengan minyak untuk memastikannya segar. Walaupun kami melangkahinya dengan cepat di dapur kami, ini bukan satu-satunya pilihan!

Nota: Anda juga boleh memanggangnya dalam kulit (sekali anda mengeluarkan lapisan luar kertas yang nipis), tetapi ia memerlukan perhatian yang lebih besar untuk tidak membakar kulit, bukan menendang dan melupakannya selama beberapa minit!

Nikmati!

Berkaitan: Soalan Baik: Cara Memanggang Bawang Putih Tanpa Ketuhar

(Imej: Sarahrae, Lowes & Summergreen)