Saya mempunyai hubungan cinta-benci ini dengan periuk Brita saya. Di satu pihak, kendi air sejuk yang menyegarkan terus dari peti sejuk sama sekali mengingatkan saya tentang rumah datuk nenek saya. Satu-satunya tangkapan adalah bahawa saya tidak boleh ingat untuk mengisi perkara yang bodoh. Saya perlu tampal peringatan mesra ke peti sejuk: Isi semula setiap kali anda menuangkan gelas!

Apabila anda mempunyai kendi penapis air yang baru, dunia adalah tiram anda. Ia memberi anda kaca selepas segelas air yang sejuk dan segar tanpa sebarang air di dalamnya. Kemudian, tiba-tiba, keajaiban berakhir apabila anda berhadapan dengan dahaga dan periuk kosong – dan menunggu air melelehkan semula melalui penapis.

Jadi ini adalah peringatan mesra untuk mengisi semula periuk anda sebelum anda membawanya keluar dari peti sejuk – isi gelas anda dengan air paip, dan tuangkan ke dalam periuk. Hanya tuangkan air sejuk dan ditapis ke dalam gelas anda.

Ya, anda perlu memberi perhatian supaya anda tidak mencampurkan air yang ditapis dan tidak diisi apabila anda mencurahkan, tetapi ia bermakna anda akan sentiasa mempunyai periuk penuh dan air sejuk yang sebelum ini akan dengan cepat menyejukkan air yang anda tambah kembali masuk Jangan sekali-kali menunggu air sejuk lagi!

Ia mungkin terdengar seperti hujung yang mudah, tetapi sebagai hari menjadi lebih lama dan benda menjadi panas, idea yang baik untuk menjaga air sejuk anda sentiasa teratas.

• Baca Lagi: Mengelakkan Pita Keras Brita Kosong dari Reddit

Berkaitan: Peringatan Parti Makan Malam: Letakkan Pitcher Air di Meja

(Imej: ahli Flickr yang dilesenkan untuk kegunaan oleh Creative Commons)