Kami menyedari bahawa kami telah berada dalam jumlah penuh dengan membungkus makan tengahari anak-anak. Satu suka sandwic daging dan keju dan yang lebih muda hanya untuk menerima sesuatu dengan mentega kacang dan jeli. Kami tidak akan pergi ke garda avant pada makan tengahari mereka, tetapi kami ingin memperkenalkan mereka kepada beberapa rasa lain dan beberapa lebih menyeronokkan pada waktu makan tengah hari.

Dalam beberapa cara anak-anak mudah: mereka akan makan pizza untuk setiap hidangan selama seminggu dan gembira, atau mereka akan memutuskan mereka hanya seperti satu perkara (telur rebus yang keras) dan ia memerlukan kerja meneka daripada menyediakan makanan. Tetapi untuk makan tengah hari, kami komited untuk memperluas palatok anak-anak dan memperkenalkan mereka kepada rasa yang sedikit baru, idea-idea baru tentang bagaimana makan tengah hari. Berikut adalah beberapa titik melompat hebat untuk memecahkan PB & J rut:

BARISAN TERATAS
1 Tahun Tiger Bento: Jika anda benar-benar mahu meluangkan masa dan mengejutkan anak anda dengan makan tengahari yang hebat, ikut pendahuluan Happy LIttle Bento dengan makan tengah hari harimau bertema ini. Anak-anak kita pasti di peringkat tidak suka apabila makanan mereka menyentuh pinggan, jadi kotak bento sempurna dan menyeronokkan untuk makan tengah hari. Langkau sandwic dan isi kotak dengan sayuran, keju, kacang, popcorn dan sedikit merawat.

2 Pesta Makan Siang: Letakkan sandwic itu dan sebaliknya berikan irisan roti, pita, atau keropok anak-anak dengan beberapa keju berkualiti baik, sesetengah daging, sesetengah daging dan beberapa tomato atau timun yang dihiris dan biarkan mereka berkumpul di sekolah. Kerana mereka membiasakannya, tambah keju kambing, hummus, radishes dan beberapa mustard.

3 Biskut adalah alternatif yang hebat untuk roti biasa dan lebih banyak saiz kanak-kanak untuk sandwic. Pek mereka dengan mentega dan jem mereka sendiri, atau isi mereka dengan topeng sandwich biasa untuk memudahkan anak anda makan sesuatu yang baru.

4 Sup Ayam atau apa-apa sup. Pada masa ini, Dora Soup adalah kegemaran tetapi mereka akan makan sup buatan sendiri selagi ia tidak mempunyai lada di dalamnya (ia kacau mereka). Sup ayam ringan yang sempurna sempurna dalam termos apabila ia sejuk di luar. Selain itu, beberapa guru akan memanaskan sup untuk anak-anak kecil (sekurang-kurangnya guru kami mendapat rawatan diraja).

5 buah salad yang menyeronokkan mendapat beberapa serat dan pencuci mulut yang lebih sihat ke dalam makan tengahari dan dengan musim bunga dan musim panas di sekitar sudut, buah segar akan lebih mudah diikuti.

BARISAN BAWAH
6 Pasta Sisa: Kami baru-baru ini mendapati bahawa yang lebih tua akan makan sosis dan suka pasta jadi kami cuba beberapa pasta sisa dengan sosej tambahan untuk protein dalam makan tengah hari. Dia suka mendapatkan bekas tupperware dan garpu dalam makan tengah hari – ia membuatkan dia berasa dewasa! Untuk idea-idea yang lebih banyak, periksa oodles mi, 4 perkara yang perlu dilakukan dengan pasta sisa.

7 Sandwich Spanglish: Ia mengambil BLT klasik dan mungkin mempunyai bahan-bahan biasa yang cukup untuk tidak menggemari anak-anak.

8 Roti yang berbeza: Cuba membuka langit-langit anak anda untuk rai, segar tidak ada roti masam atau roti gaya negara yang tebal. Walaupun ia masih di dalam dan di dalam, mereka akan mengembangkan cakrawala mereka.

9 PB dan Buah Sushi: Cara terbaik untuk mencampurkan pb & j tradisional dan memperkenalkan mereka kepada sekurang-kurangnya bentuk sushi (kami mempunyai impian untuk anak-anak mencuba, hanya mencuba perkara yang sebenar) dan memasukkan lebih banyak buah ke dalam makan tengah hari mereka.

10 Banyak makanan ringan kecil boleh menggantikan keperluan untuk sandwic dan dapat memperkenalkan anak-anak dengan rasa baru dalam bungkusan kecil.

Untuk lebih banyak inspirasi untuk memasak untuk kanak-kanak, lihat Memasak dengan Kanak-kanak: Cookbooks.

(Images: Top Row: Tiger Sandwich Bento dari Flickr sherimiya, Brown Bag Wednesday: Buah, Kacang dan Keju, Biskut 15 Minute Sarah Rae Trover, Sup Ayam Noodle Faith Durand dengan Kari dan Bayam, Membuat Buah Salad Fun
Bahagian bawah: Elizabeth Passarella’s 22 Fast, Fresh Pasta Dishes, Flickr Shari W’s di bawah Creative Commons, Roti Sandwich No Knead Emma Christensen, PB Joanna Miller dan Fruit Sushi, Emily Franklin’s Granola.)