Sekiranya saya boleh meminta anda untuk melakukan sesuatu apabila anda memasak bangkai brisket, ia akan menjadi seperti ini: Membuat selekoh tambahan dan membekukannya. Bawang merah daging sapi adalah lebih baik pada hari selepas dimasak, tetapi ia boleh menjadi perubahan sementara buat sementara waktu apabila anda masih ingat ada yang bersedia dan menunggu di beku. Petua mudah untuk membekukan sisa-sisa ini akan memastikan bahawa anda boleh mengambil sisa dan menjadikannya sarapan, makan tengah hari, atau makan malam bila-bila masa.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Slice Leftover Brisket dan Freeze dalam Lapisan Tunggal

Untuk pembekuan air sejuk dan pemanasan semula yang lebih mudah, potong sandung lamur dan bekukannya dalam satu lapisan. Ini akan memberikan anda “popsikel” yang boleh dilepaskan kemudian anda boleh bergerak ke beg atau peti beku untuk penyimpanan jangka panjang. Setiap kali anda memerlukan hanya beberapa keping, anda boleh mengeluarkan dan mencairkan apa yang anda perlukan.

Langkah-langkah Utama untuk Membekukan Penyusuan Leftover

  • Permatang air sejuk yang dimasak dalam cecair memasak. Inilah yang membuat masker ayam lebih baik pada hari berikutnya. Apabila ia disejukkan dalam cecair memasak, bungkus air akan tetap lembap, menyerap beberapa cecair dan lemak kerana ia sejuk. Sekiranya anda membekukan cincang bawang merah yang dimasak, ia akan menjadi agak kering.
  • Potong dan keping beku dalam satu lapisan. Keesokan harinya, keluarkan bungkus dari cecair sejuk dan kepingan. Letakkan irisan dalam satu lapisan pada lembar penaik yang dilapisi dengan kertas kertas dan bekukan hingga padat, kira-kira tiga jam.
  • Label dan simpan. Setelah dibekukan, gerakkan kepingan selada ke kantong beku atau bekas beku dan label. Simpan bekuan beku selama kira-kira tiga bulan.
  • Gunakan seperti yang diperlukan. Apabila anda memerlukan beberapa hirisan brisket, keluarkannya dari pembeku dan panaskan semula dengan sedikit sup daging sapi dalam kuali. Memotong mereka dalam kuali cetek dengan beberapa cecair akan mencairkan mereka sambil mengekalkan lembapan.

Akhir sekali, cecair memasak dari brisket itu? Membekukan bahawa dalam periuk muffin atau bekas kecil – ia adalah emas cair yang boleh melompat-mula sup, menyelesaikan kacau-goreng, atau hanya membantu memanaskan semula beku beku.