Daging ayam dan daging ayam yang cepat dimasak dengan cepat untuk makan malam – kecuali apabila mereka menjadi kering dan tidak haus sebagai kulit kasut. Brining telah menjadi rahmat keselamatan saya! Ia adalah satu cara untuk memastikan juiciness dan menambah rasa, dan tidak seperti ayam belanda dan daging kornet yang perlu rendam selama beberapa hari, potongan-potongan nipis ini akan air garam dalam masa yang diperlukan untuk membuat salad sampingan.

Penyelesaian brining standard saya ialah 1/4 cawan garam halal yang dibubarkan dalam 1 kuart (4 cawan) air suam. Saya menggabungkan garam dan air dalam hidangan penaik cetek dan kacau sehingga lembut garam dibubarkan sebelum menambah daging. Ini sudah cukup untuk air garam 4 buah dada ayam atau daging babi, kira-kira 1 1/2 paun daging.

Saya juga akan menambah beberapa aromatik ke dalam larutan brining – anise dan biji jintan, kulit limau, halia atau serai, lada hitam, merebus ulas bawang putih. Apa sahaja yang saya ada di dapur yang kedengaran dengan baik bersama-sama terbuang dalam air garam untuk meningkatkan rasanya.

Kemudian anda boleh membiarkan daging berserabut duduk semasa anda menyiapkan sisa makanan. Masa penyerapan yang ideal adalah kira-kira setengah jam, tetapi saya dapati bahawa walaupun air garam selama 15 minit membuat perbezaan. Daging memasak juicier dan dengan rasa yang lebih daripada itu. Anda juga boleh air garam lebih lama, tetapi selepas kira-kira 2 jam, daging boleh mula mendapat sedikit lembap.

Masak daging apa sahaja yang anda suka sebaik sahaja ia telah dipenuhi. Pemanasan, pemotongan, pan-searing adalah semua pilihan yang baik dengan luka terperinci.

Adakah anda pernah meminum daging anda sebelum memasaknya?

(Imej: Emma Christensen)