(Kredit imej: Susanna Hopler)

Sama ada pertama kalinya anda meng-hosting Friendsgiving atau anda telah menjadi tuan rumah beberapa kali sebelum ini, ini adalah 10-hari garis masa yang akan menetapkan perayaan anda untuk berjaya. Dari menghantar helaian sampingan untuk membeli burung, inilah cara untuk melakukannya.

(Kredit imej: Susanna Hopler)

10 Hari Sebelum Friendsgiving: Buat Rancangan Anda

Saya percaya bahawa lebih awal anda mendapat perancangan, perkara-perkara yang lebih lancar akan dilancarkan. Dan walaupun tidak lama lagi anda akan mula merancang Friendsgiving anda, kira-kira 10 hari sebelum perayaan adalah masa yang baik untuk bermula. Untuk Friendsgiving, tuan rumah biasanya menyiapkan utama – dalam contoh ini, kami bercakap ayam belanda – dan sisi dibawa oleh para tetamu. Pelan ini akan memberi anda butir-butir untuk membuat pelan tertentu.

 • Semak peralatan dapur: Pastikan anda mempunyai semua yang anda perlukan. Tarik keluar semua alat memasak, peralatan, dan bahan-bahan yang anda perlukan untuk memasak ayam belanda, dan mengambil apa sahaja yang anda hilang. Saya bercakap tentang segala-galanya dari panci panggang dan rak, kepada termometer daging dan baster. Juga, jika anda tidak menggunakan ketuhar anda dalam beberapa ketika dan ia cenderung menjadi halus, pastikan ia tidak akan memberi anda sebarang kejutan.
 • Hantar lembaran pendaftaran untuk hidangan: Oleh kerana anda menjadi tuan rumah, anda hanya diwajibkan membuat kalkun dan kuah. Sekarang adalah masa untuk tetamu mendaftar untuk hidangan yang mereka merancang untuk dibawa. Helaian Google adalah cara kegemaran saya yang mudah dan berkesan untuk menjejaki siapa yang membawa apa. Buat kategori untuk vegetarian, tanpa gluten, dan lain-lain.
 • Ambil inventori peralatan makan, perak dan cermin: Apakah status pada plat, garpu, dan pisau anda? Pastikan anda mempunyai cukup untuk membawa anda melalui makan malam dan pencuci mulut. Jika tidak, tanyakan kepada anda dengan koleksi plat cantik untuk mendapatkan bantuan. Atau beli beberapa plat kertas yang cukup baik dan perkakas plastik. Terdapat banyak yang cantik untuk dipilih!
 • Rancang kaedah turkey anda: Bagaimana anda akan memasak ayam belanda anda untuk makan malam Friendsgiving anda? Adakah anda ingin menyimpannya klasik atau pergi untuk sesuatu yang sedikit lebih mencabar? Dan adakah anda memasak seluruh burung atau hanya payudara tanpa lemak? Pastikan untuk membaca resipi itu sebelum memasak hari!

Resipi Turki Kegemaran Kami untuk Kesyukuran

 • Cara Memasak Turki: Cara paling mudah, paling mudah: Ini adalah kalkun panggang klasik, dengan kulit rangup dan lembut, daging berair.
 • Cara Membuat Turki Dibungkus Bacon: Beri kalkun anda selimut bacon.
 • Cara Memanggang Turki Terbalik: Ya, ayam belanda boleh dimasak terbalik. Lebih cepat dan membuat daging putih juicier.
 • Coke-Glazed Upside-Down Turki: Walaupun kola dan ayam belanda mungkin tidak kelihatan seperti pasangan semulajadi, kedua-dua bekerja dengan baik dalam resipi yang sedikit manis dan unik ini.
 • Kesyukuran Mexico Pati Jinich Turki: Rempah-rempah dan sitrus menyertai pasukan untuk sentuhan ini pada kursus utama.

(Kredit imej: Susanna Hopler)

7 Hari Sebelum Friendsgiving: Masa untuk Membeli-belah

Buat senarai, periksa dua kali, dan beli kalkun.

 • Semak bahan-bahan dan buat senarai beli-belah: Sebelum memukul kedai, buatlah senarai semua ramuan yang anda perlukan untuk ayam belanda, kuah, dan apa sahaja yang anda bercadang buat. Kemudian semak pantri, peti sejuk, dan peti sejuk untuk melihat apa yang sudah ada.
 • Beli ayam belanda: Sama ada anda pergi dengan segar atau beku, kira-kira seminggu sebelum Friendsgiving adalah masa yang baik untuk mengambil ayam belanda.

Petua untuk Membeli Turki

 • Lembaran Menipu Turki-Membeli: Sama ada anda mahukan sedikit sisa, banyak atau tidak sama sekali, lembaran ini akan membantu anda membeli burung bersaiz tepat untuk keperluan anda..
 • Berapa banyak Turki setiap Orang? Gunakan Peraturan Ini Thumb: Adakah anda tahu jumlah ayam belanda yang betul untuk memberi makan kepada tetamu anda? Lakukan nombor itu untuk memastikan burung anda cukup besar.
 • Panduan Lengkap untuk Membeli Turki Kesyukuran: Segala-galanya yang perlu anda ketahui dari berapa banyak untuk dibeli, untuk memutuskan antara segar dan beku.

(Kredit imej: Susanna Hopler)

4 Hari Sebelum Friendsgiving: Duka Turki!

Jika anda mempunyai kalkun beku, ingatlah bahawa ia memerlukan banyak masa untuk mencairkan.

 • Cairkan ayam belanda: Jika anda membeli ayam belanda yang beku, mula membongkarnya di dalam peti sejuk sekarang!

Ini caranya: Cara Selamat Menipu Turki

(Kredit imej: Susanna Hopler)

2 Hari Sebelum Friendsgiving: Masa untuk Brine

Sekiranya anda merancang untuk merapikan ayam belanda, sekarang adalah masa untuk memulakannya. Ia juga masa yang baik untuk merapikan sebagai penyediaan tetamu.

 • Bubur kalkun (jika anda suka): Brining adalah benar-benar pilihan, walaupun ia adalah proses yang mudah dan membuat untuk ayam belanda yang lezat. Jika anda merancang untuk air garam, mulakan satu hingga dua hari sebelum memanggang. Tetapi semak dobel terlebih dahulu untuk memastikan ayam belanda tidak dipelihara terlebih dahulu; sesetengah jenama seperti Butterball datang sudah berpengalaman.

Lebih banyak pada Brining Turki

 • Bagaimana Untuk Merapikan Turki
 • Bagaimana Untuk Menghancurkan Turki
 • Ya, Anda Boleh Menipu dan Turunkan Turki Anda pada masa yang sama

(Kredit imej: Susanna Hopler)

Hari Sebelum Friendsgiving: Tetapkan Jadual

Tiada sebab untuk menunggu sehingga minit terakhir menetapkan jadual.

 • Sediakan meja: Dapatkan ini dilakukan sehari sebelum dan anda akan mempunyai satu perkara yang kurang perlu dibimbangkan sebelum semua rakan anda tiba. Percayalah – anda akan menghargai ini kemudian.

(Kredit imej: Susanna Hopler)

4 Jam Sebelum Friendsgiving: Masak Turki

Masa untuk memasak.

 • Masak kalkun: Tiga puluh hingga satu jam sebelum ayam belanda perlu mula memanggang, buka oven anda dan biarkan ayam belanda duduk di suhu bilik semasa ia sedang panas. Idea yang baik (walaupun tidak diperlukan) idea untuk membilas ayam belanda semasa memasak.

(Kredit imej: Susanna Hopler)

1 Hour Sebelum Friendsgiving

Ia hampir masanya untuk dimakan! Inilah tugas terakhir yang perlu anda selesaikan.

 • Rehat ayam belanda: Ayam belanda anda perlu dilakukan sekarang, jadi gerakkannya ke piring hidangan atau piring ukiran dan biarkan ia berehat. Sekiranya anda menghidangkannya diukir, lakukan kira-kira 30 minit sebelum makan malam dan tutupnya dengan kerajang untuk memanaskan badan.
 • Buat kuah: Sekiranya anda membuat kuah daripada cecair, lakukan sekarang. Sekiranya anda mempunyai kuah keju, masukkan ke dalam periuk.
 • Isi gelas dan pitcher air: Menetapkan seseorang untuk mengisi gelas dan pitcher air.
 • Bersihkan dapur: Jika anda mempunyai kemewahan masa atau tetamu yang berguna, dapatkan tenggelam dibersihkan dan mesin pencuci pinggan berjalan. “Bersih semasa anda pergi” adalah mantra yang baik untuk hari-hari memasak yang besar ini.

(Kredit imej: Susanna Hopler)

Cheers!

Kamu lakukan! Pasti, ada beberapa snafus di sepanjang jalan, tetapi apabila anda duduk untuk menikmati hidangan ini dengan teman terbaik anda, anda boleh meninggalkan semua kebimbangan dan tekanan di belakang. Ada begitu banyak yang akan berterima kasih, dan syarikat itu hanya permulaan dari apa yang anda di sini untuk meraikan. Nikmati!

(Kredit imej: Susanna Hopler)