Ok, pokok Krismas anda mungkin akan lebih baik dihiasi dalam lampu daripada ia akan di pinggan anda, tetapi jarum pain memang boleh dimakan dan ia boleh menjadi ramuan yang sangat menyeronokkan untuk bermain dengan tahun ini. Jarum Pine mempunyai rasa minty, segar, dan ya, seperti pinus yang membuat komponen menarik untuk segalanya dari panggang hingga ke koktail. Pernahkah anda bereksperimen dengan ramuan ini?

Cara yang paling tradisional untuk menggunakan keperluan pain adalah untuk menjejalkan mereka air panas untuk membuat teh mudah tinggi dalam vitamin A dan C. Ini teh jarum pain yang sama boleh digunakan untuk rasa sup berasaskan sup, roti, dan saus yang mudah. Jarum pinus utuh juga boleh digunakan untuk menanam braise atau di marinades untuk ikan, daging, dan hidangan lain. Saya juga boleh mendapatkan idea koktel yang dibuat dengan sirap sederhana yang disemai dengan buah pinggang atau madu yang ditanam.

Jika anda mempunyai pokok pain di kawasan kejiranan anda, anda boleh menuai jarum anda sendiri. Semua pinus jarum boleh dimakan, walaupun anda mungkin mendapati bahawa anda menyukai rasa beberapa buah pokok pada orang lain. Pastikan pokok itu tidak disembur dengan mana-mana racun perosak atau herbisida. Juga, jarum muda cenderung mempunyai rasa yang lebih lembut yang berfungsi lebih baik untuk memasak. Jarum muda akan lebih ringan dan lebih lembut (lebih sukar dan rapuh) daripada jarum yang lebih tua. Juga simpan mata anda untuk teh jarum pain di kedai makanan semula jadi dan co-ops.

Apa yang kamu buat dengan jarum pain?

Berkaitan: Mighty Tasty, Mighty Expensive: Pine Nuts

(Imej: DinaDesign / Shutterstock)