Popcorn ketuhar mikro adalah asrama asrama kolej – apabila dapur anda terhad kepada microwave dan peti sejuk mini, apa pilihan yang anda ada? Tetapi adakah anda tahu ada cara untuk menjadikannya lebih sihat, lebih enak dan banyak, lebih murah?

Inilah yang anda perlukan: biji popcorn dan beg kertas. Itu sahaja.

Isi beg dengan kira-kira 1/4 cawan biji, lipat bahagian atas beg selama beberapa kali dan ketuhar gelombang mikro tinggi selama kira-kira 2 minit.

Jika anda lebih suka, anda boleh menambah beberapa minyak ke dalam beg terlebih dahulu, tetapi beg anda (dan microwave anda) akan menjadi sangat berminyak, dan ia tidak perlu untuk proses yang muncul. Kami lebih suka menambah minyak atau mentega selepas popcorn muncul.

Ini adalah bahagian yang menyeronokkan. Anda boleh melekat dengan mentega klasik dan garam, atau bereksperimen dengan topping lain. Berikut adalah beberapa cadangan:

  • Parti Popcorn Nigella Lawson – Salah satu cara kegemaran kami untuk makan popcorn, resipi manis dan pedas ini menggabungkan mentega cair dengan paprika (kami menggunakan kedua-dua manis dan asap), kayu manis, jintan, gula dan garam. Kami juga suka membuang serbuk cili sedikit.
  • Minyak zaitun, perasa za’atar dan garam – Kami sukakan gabungan lemoni, rasa manis ini.
  • Minyak zaitun, lada tanah segar dan keju Parmesan parut sedikit
  • Minyak zaitun sahaja – Cara terbaik untuk benar-benar menikmati minyak wangi.
  • Caramel Popcorn – Cuba resipi Emma yang boleh dibuat sepenuhnya dalam microwave.
  • Peanut Butter Popcorn – Resipi iman untuk karamel mentega kacang boleh disesuaikan untuk microwave.

Jika anda tahu seseorang yang sedang menuju kolej, kit popcorn buatan sendiri akan menjadi hadiah hebat – sebotol kernel, beberapa beg kertas, minyak zaitun, garam, mungkin beberapa rempah lain untuk percubaan eksperimen dan mangkuk yang bagus untuk snek.

Berkaitan: Cakap Baik: Thoreau di Popcorn

(Imej: Joanna Miller)