(Kredit imej: Joe Lingeman)

Saya baru-baru ini melakukan pengundian secara tidak formal di kalangan sahabat saya yang memasak, bertanya kepada mereka bagaimana panas mereka memanaskan ketuhar mereka ketika membuat pizza di rumah. Mereka berkedip kepada saya dan menjawab secara universal, “Sekejap kerana ia akan pergi.” Itulah ketika saya menyedari bahawa saya telah jatuh sedikit di jabatan pizza.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Saya telah membakar pizza saya pada 450 ° F selama bertahun-tahun. Ia adalah suhu yang disyorkan di banyak resipi pizza, terutama yang saya ikuti ketika pertama kali belajar untuk membakar, dan saya baru saja terjebak dengannya. Sudah tentu, saya telah mendengar bahawa ketuhar pizza bata akan mencapai 800 ° F atau lebih dan memasak pizza dalam beberapa minit, tetapi saya selalu mengandaikan bahawa 450 ° F setinggi rumah tukang masak boleh berharap untuk.

Sebagai salah seorang kawan saya berkata, “Jika ketuhar anda tidak dibuat untuk menjadi panas … tidak.” Masih seperti 11 mistik pada amp; Spinal Tap’s amp, saya ragu-ragu. Dan takut. Daripada apa, saya tidak pasti. Menetapkan rumah terbakar? Merosakkan ketuhar di apartmen sewa saya? Rakan-rakan saya menolak semua kebimbangan saya dengan gelombang tangan.

Tiada apa yang perlu dilakukan tetapi cuba mencuba.

Saya membuat doh pizza standard saya dan menetap di beberapa topping yang berbeza. Saya menarik keluar Silpat saya yang dipercayai dan juga beberapa keping kertas. Dan akhirnya, saya membuka ketuhar setinggi itu.

Dail di dalam ketuhar saya mengatakan suhu maksimum ialah 550 ° F. Tetapi saya juga tahu bahawa ketuhar saya cenderung panas, jadi saya tidak akan terkejut sekiranya ia mencapai 600 ° F. (Termometer ketuhar saya hanya membaca sehingga 500 ° F, dan dailnya telah ditolak jauh ke luar ke kawasan yang tidak dikenali pada masa oven dipanaskan secara rasmi.)

Tiada penggera asap yang dimatikan. Piza tidak membakar sehingga garing. Sebenarnya, satu-satunya masa yang menakutkan ialah mengeluarkan pizza yang dibakar di atas kertas dan melihat bahawa kulit itu telah benar-benar menghitam. Ia mandi lantai dapur saya dengan serpihan hitam rapuh ketika saya memindahkan pizza ke rak penyejukan. The Silpat muncul dari pengalaman yang benar-benar tidak terjejas.

Dan pizza? Saya boleh jujur ​​mengatakan bahawa ini adalah beberapa pizza buatan sendiri yang pernah saya buat. Keraknya segar di luar dan kenyal di tengah. Ia telah hangus di tempat, memberikan keseluruhan kepingan yang sedikit berasap yang saya suka dari ketuhar bata. Topping dimasak dengan indah dan mengambil beberapa char sendiri. Pizza ini hebat.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Saya seorang penukar, walaupun masih sedikit takut. Saya tidak seperti bimbang tentang kebakaran atau asap (walaupun saya fikir saya akan berpeluh dengan baking di Silpats jika mungkin. Diedit 12/14/11 untuk menambah – Silpats adalah oven ketuhar hanya untuk 480 °, jadi kelihatan seperti kulit kertas itu!). Tetapi saya prihatin tentang kemungkinan memendekkan ketuhar, walaupun jauh.

Walau bagaimanapun, tidak cukup risau untuk memasak pada suhu 450 ° F. Pizza buatan sendiri bagus. Sekiranya anda berasa gementar untuk mengubah keadaan panas, seperti yang telah saya lakukan, cuba sekali dan lihat apa yang anda fikirkan.

Berapa kerapkah anda membuat oven anda apabila anda membuat pizza? Sesiapa sahaja yang sebenarnya memendekkan mereka atau juga bencana panas yang lain? Atau semua ketakutan kita sama sekali tidak berasas?