Bulan ini kita akan memaparkan satu makanan sihat dan sihat setiap pagi dan memberi anda gambaran yang baik untuk mencari, menggunakannya, dan memakannya. Ini adalah sebahagian daripada separuh makanan Cabaran Kejatuhan Latihan Sosial; mereka memasangkan makanan dengan senaman setiap hari sebagai salah satu Feat mereka.

Beet! Adakah anda menyukai mereka? Adakah anda membenci mereka? Sama ada cara, kami fikir anda perlu memakannya. Beet adalah salah satu khazanah dunia sayur-sayuran, dan anda tidak boleh membiarkan bit-beet jagung kaleng itu menghilangkannya. Berikut adalah lima cara yang lazat untuk makan bit segar dan berwarna-warni.

Beet Chioggia, merah dan putih bergaris di dalamnya.

Beet adalah bulat, keras, bola merah kecil sayuran yang tumbuh di bawah tanah, dan mereka keluar semua basah dan melihat dengan kotoran. Mereka rasa sedikit seperti kotoran juga – tetapi dengan cara yang paling baik: manis, lembut, dan tanah seperti kelembapan taman selepas ribut petir. Bahawa kemanisan bersahaja lazat dipasangkan dengan perasa yang lebih tajam seperti keju atau keju kambing.

Untuk makan bit, anda perlu menyingkirkan kulit kertas tipis terlebih dahulu. Anda boleh mengupasnya semasa ia mentah (mendapatkan jari-jari anda berwarna merah dalam prosesnya; bitumen noda segala-galanya, bahkan dalaman anda). Atau anda boleh memanggang bit dengan perlahan-lahan sehingga mereka lembut, kemudian gosokkan kulit dengan tuala kertas.

Berikut adalah lima cara kegemaran kami untuk makan bit.

  1. Raw! – Ya, bit sangat mentah. Pisahkan mereka dan berikan mereka dengan taburkan limau dan lemon. Delicious.
  2. Panggang dengan keju kambing. – Penyediaan kegemaran klasik sepanjang masa. Panggang bit sehingga mereka lembut dan berair, kemudian makan dengan beberapa sayuran pedas dan keju kambing piquant. Tambah beberapa hazelnut dan anda di syurga.
  3. Dalam salad. – Beet membuat pelengkap yang baik kepada staple salad lain. Cobalah mereka dilemparkan dengan barli dan feta dalam salad gandum, atau dengan bawang dan krim lobak dengan salad makan malam yang elegan.
  4. Jerit! – Beets jeruk hanya hebat. Cuka dan rasa manis yang melengkapkan melegakan tanah. Cubalah sekumpulan pemetik bit peti sejuk.
  5. Sebagai pencuci mulut. – Beet dan manisnya yang berasap dan berasap adalah bahan rahsia dalam beberapa makanan pencuci mulut yang hebat, seperti bit bulu dan kakao kami, dan kue ais krim Thomas Keller.

Dan hanya untuk rujukan, beberapa petunjuk dan petua.

• Bagaimana Untuk Memanggang dan Mengupas Beets
• Kubis Coleslaw Beet
• Inspirasi bermusim: Salad Beet Mentah
• Borscht
• Spotlight bermusim: Beets

Apa cara kegemaran anda untuk makan bit?

(Imej: Faith Durand)