Cara Membuat Risotto dalam Pot Segera

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Sukar untuk membayangkan ada sisa kuali krim, menghangatkan risotto, tetapi ia berlaku. Mungkin anda hanya sebuah rumah tangga kecil atau anda fikir keluarga anda akan lapar. Apapun alasannya, apabila ada tambahan dalam kuali, jangan buangnya di sampah – anda mempunyai pilihan!

Berikut adalah semua yang anda perlu tahu mengenai risotto yang sisa: bagaimana untuk menyimpannya, membekukannya, dan nikmati hari berikutnya.

Cara Simpan Risotto

Walaupun risotto benar-benar adalah yang terbaik apabila ia segar, jika anda berlaku untuk sisa, ia akan menjadi halus di dalam peti sejuk. Risotto akan menebal kerana kanji beras, tetapi anda mempunyai pilihan apabila anda perlu menghidupkan semula – lebih banyak lagi di bawah.

Hanya simpan dalam bekas kedap udara dan ia akan menjadi baik sehingga lima hari. Satu kaveat: Jika ia mengandungi daging, seperti sosis dan tomato risotto, lebih baik untuk menyimpannya sehingga hanya tiga hari.

Elakkan risotto beku: Ia sebenarnya bukan terbaik untuk membekukan risotto. Nasi masak boleh menjadi sukar apabila dibekukan, dan tekstur risotto dapat sedikit berbunga. Anda lebih baik tidak mempertaruhkan perubahan ini dan simpan yang mudah menyimpan simpan di dalam peti sejuk.

Cara Membuat Risotto Fritters

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Bagaimana hendak memanas Risotto

Berikut adalah cara untuk membawa risotto yang sihat: Untuk setiap 1 cawan risotto, bawa 1/4 cawan ayam rendah natrium atau sup sayur-sayuran (yang mana anda digunakan untuk membuat pan asli anda) mendidih pada dapur dalam periuk besar cukup sesuai dengan risotto. Sekiranya anda tidak berada di tangan, air boleh berfungsi dengan secubit. Tambah risotto dan kacau selama beberapa minit sehingga nasi panas. Sekiranya risotto masih agak tebal, anda boleh menambah percikan atau dua sup, seperti yang diperlukan, untuk melonggarkannya.

Lebih baik lagi, buat risotto goreng. Risotto yang dipanaskan tidak akan merasakan sama seperti bekasnya sendiri, kerana beras akan memasak lebih sedikit apabila ia menjadi panas dan menjadi kurang sedar, jadi mengubah risotto menjadi sesuatu yang baru adalah penyelesaian yang menang. Tambah beberapa telur untuk risotto sejuk, membentuk campuran ke dalam bola, melapisi mereka dalam serbuk roti, dan panci mereka dan anda akan mempunyai makanan ringan yang dapat menyaingi asal.

Dapatkan resipi: Cara Membuat Risotto Fritters