Apa rancangan untuk Mardi Gras tahun ini? Jika parade besar dan mengumpul manik bukan gaya anda, saya sangat mengesyorkan memanggil beberapa kawan untuk perayaan gaya New Orleans. Tangan tetamu anda koktel Badai semasa mereka berjalan di pintu, berkhidmat dengan pinggan gumbo, dan melepaskan kepingan gergasi Raja Cake sebelum mereka pergi. Dapatkan beberapa jazz yang baik untuk bermain di stereo, dan semangat Mardi Gras akan menemui jalan untuk anda.

Menu

Pemula:

  • Badai Asli
  • Crawfish Crawfish Dip
  • Lada Weenies dengan Smoked Bacon & Vidalia Bawang Marmalade – memotong saiz gigitan untuk hidangan pembuka

Makan Malam:

  • Ayam dan Andouille Sosis Gumbo
  • Kacang Merah dan Beras

Pencuci mulut:

  • Kek raja
  • Mardi Gras Milk Punch

Ayam dan Andouille Sosis Gumbo

Tempat kejadian:

Adegan itu adalah Mardi Gras! Pakai sesuatu yang pelik atau pelik, mengikut mana yang sesuai dengan mood anda. Jemput orang yang anda suka bersama, yang membuat anda ketawa, dan yang tidak takut bercampur. Saya melihat ini sebagai urusan bercampur. Beritahu mereka bila hendak muncul, tetapi tidak bila hendak pergi.

Kek raja

Jadikan Ia Terjadi:

Ini adalah menu yang boleh disesuaikan dengan perhimpunan rakan-rakan rapat atau pesta rumah yang selesa. Untuk parti yang lebih besar, semua resipi ini boleh dengan mudah digandakan (atau tiga kali ganda) untuk memenuhi keperluan anda. 

Sediakan Badai dalam kendi dan biarkan ia di pintu dengan dulang gelas. Pangkalan bagi udang udang boleh disediakan di depan dan kemudian dimanaskan di dalam oven sebelum tetamu tiba. Ditto pada weenies.

Mulakan gumbo beberapa jam lebih awal daripada parti supaya ia dengan senang hati merenung pada pembakar belakang oleh tetamu tiba. Lebih baik lagi, menjadikannya sehari sebelum dan hanya memanaskannya untuk berkhidmat. Seperti cabai, gumbo menjadi lebih baik dengan masa.

Kue Raja boleh disediakan sementara gumbo sedang meringap, tetapi pastikan untuk mengambil kira jam yang diperlukan untuk adunan itu. Mengecat dengan icing adalah bahagian yang terbaik dan tidak pernah gagal untuk membuat persembahan yang mempesonakan.

Tunggu untuk membuat Punch Milk sehingga orang sudah bersedia untuk pencuci mulut. Ia cukup mudah untuk mengadun minuman pada saat-saat akhir dan tuangkan ke dalam gelas sementara orang menyelam ke kek.

Apa lagi yang anda akan berkhidmat di parti Mardi Gras anda?

Berkaitan: Makanan untuk Menyokong: Menu untuk Sesi Kajian Late-Night

(Imej: Lihat siaran yang dipautkan)