Keindahan kentang panggang – sama ada anda membakarnya di dalam ketuhar, periuk perlahan, atau microwave, adalah bahawa ia adalah #miraclemeal pada malam yang anda mahu sesuatu yang hangat tetapi mudah. Apa yang diperlukan adalah top yang terinspirasi untuk menjadikan kentang biasa menjadi keajaiban kecil.

Dan mari kita mulakan dengan cabai, jawapan untuk pertama kali jatuh di udara. Lupakan mangkuk, dan sudu cabai anda ke dalam kentang panggang yang hangat.

Pertama, Bakar Kentang Anda: 3 Cara

Sebelum anda boleh memasukkan kentang anda dengan pengisian hebat ini, anda perlu memasaknya. Terdapat banyak pilihan, jadi pilih yang paling sesuai untuk anda.

  • Cara Bakar Kentang dalam Microwave: Jika anda tergesa-gesa – ambil ke microwave. Ini mendapat pekerjaan yang dilakukan dalam masa 10 minit.
  • Cara Bakar Kentang dalam Ketuhar: Kaedah klasik menghasilkan kulit ultra-renyah dan tekstur lembut. Anda memerlukan hampir sejam untuk penyediaan ini, tetapi tekstur kentang lebih unggul. Bakar batch besar pada hujung minggu untuk di tangan sepanjang minggu.
  • Cara Bakar Kentang di dalam Cooker yang Lambat: Mahu pastikan anda boleh memasak kentang untuk makan malam dan tidak mahu menunggu jam untuk memasak apabila anda pulang ke rumah? Pilih periuk perlahan. Anda memerlukan lapan hingga 10 jam pada tahap rendah, jadi ini sebenarnya sesuatu yang berfungsi dengan hari kerja kami – termasuk perjalanan!

Cara Membuat Kentang Beras Chili dan Keju

Pergi untuk kentang putih atau manis – pilihan anda! Mula dengan secawan panas cili – ambil pelbagai pilihan kalengan kegemaran anda, ambil cawan dari bar panas di kedai runcit, atau cairkan cili yang tersisa di dalam penyejuk beku.

Dapatkan resipi: Cara Membuat Cili Sangat Baik Apa-apa Cara Anda Suka

Potong kentang yang dimasak memanjang dan tarik secara terbuka tanpa berpecah, kemudian gunakan garpu untuk mengepam bahagian dalam. Sudu cabai ke dalam kentang, dan atas dengan sebati krim masam, cheddar yang dicincang, dan dihiris scallions.

20 Cara Memasukkan Kentang Bakar

Apa yang diperlukan adalah top yang terinspirasi untuk menjadikan kentang biasa menjadi keajaiban kecil pada malam hari yang sibuk. Siri ini akan membuka mata anda untuk semua cara kentang yang rendah hati boleh dimuatkan dengan bantuan tidak lebih daripada empat bahan pantri biasa.