Slow Cooker Chicken Piccata

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Boleh dikatakan, rasa paling penting dalam hidangan datang dari momen yang pertama, apabila anda menyentuh beberapa aromatik seperti bawang cincang dan bawang putih sebelum meneruskan dengan resipi. Itulah ketika mereka rasa mudah mula membina, yang akhirnya meningkatkan hasil akhir anda.

Sesetengah resipi periuk perlahan yang memanggil anda untuk menyemai aromatik ini secara berasingan di atas dapur sebelum menambahnya ke perkakas memerlukannya untuk sebab ini; ia adalah peluang untuk memberi banyak rasa kepada hidangan seperti yang anda boleh. Tetapi kemudian mereka membuang barang-barang yang terpasang ke dalam periuk perlahan sejuk, bersama-sama dengan segala yang lain, sebelum menghidupkannya.

Kes untuk Pemanasan Panas Cooker Anda

Untuk Neela Paniz, chef dan pengarang New Cookie Slow Baru, ia hanya tidak masuk akal. “Pada mulanya saya melakukannya dengan cara itu, tetapi ketika saya sedang menguji resipi untuk buku masakan saya, saya mendapati bahawa memasak periuk yang perlahan untuk memanaskan badan semasa saya memotong aromatik saya mempunyai manfaatnya,” katanya. “Saya kemudian menambah hidangan panas ke hidangan panas, bukannya bermula sekali lagi.”

Memasak India, khususnya, mendapat faedah daripada bahan ini untuk memasak rasa asas. Sebenarnya, hampir semua resipi India memanggil anda juga untuk menyemai rempah kering anda dalam minyak terlebih dahulu, alias mekar, yang membantu membangunkannya sedikit. “Tetapi walaupun saya memasak periuk panggang, saya akan menggunakan kaedah ini, membakar daging di dapur sementara periuk perlahan memanas,” kata Neela.

Panggang Lembu Vindaloo

(Kredit imej: Karla Conrad)

Bagaimana hendak melakukannya

Ia benar-benar tidak mengambil masa lagi. Malah, ia sebenarnya menjimatkan masa anda. Apabila anda meletakkan bahan-bahan panas ke dalam periuk perlahan sejuk, segalanya terpaksa memanaskan kembali lagi, yang boleh memakan masa 15 hingga 20 minit lagi untuk memasak. “Anda bercakap tentang membawa apa yang anda telah dibawa ke suhu tertentu kembali ke suhu,” kata Neela. Sebaliknya, semasa anda menyiapkan aromatik anda, putar periuk perlahan pada api yang tinggi untuk mendapatkan suhu yang cepat, dan kemudian turunkannya ke suhu yang sesuai yang dipanggil dalam resipi apabila anda meletakkan semua bahan anda dalam.

“Secara matematik, masuk akal kepada saya. Selepas menguji cara ini untuk buku masakan saya, saya kembali dan menambah langkah ini kepada semua resipi,” katanya. Dan kami gembira dia melakukannya, kerana ia juga memberikan banyak pengertian kepada kami.

Tip lain dari awak! Tambah air panas.

Selepas kita mula-mula menyiarkan artikel ini awal tahun lalu, segelintir daripada kamu memberi kami beberapa petua yang baik dalam hal pemanasan. Cuba mencurahkan air mendidih atau sangat panas ke dalam periuk perlahan dan kemudian beralih ke haba yang tinggi. Air akan membantu pemasak perlahan memanaskan lebih cepat, serta mengurangkan kebimbangan mengenai pemanasannya kosong. Kemudian curahkan air sebelum menambah bahan anda.