Apabila datang untuk membuat periuk mac dan keju ultra-krim dari awal, penyelesaian paling mudah terletak tidak di dalam peti sejuk, tetapi di pantri anda. Daripada stok peti sejuk dengan blok cheddar dan yang lain, pertimbangkan untuk menambah keju cheddar bubuk ke dalam pantri. Ia memasak ke dalam sos yang kaya dan kaya yang anda harapkan, dengan nostalgia yang memuaskan dari barang-barang yang dibungkus belia anda (dan tidak ada yang bimbang tentang apa yang sebenarnya dalam kotak). Selain itu, mempunyai keju bubuk anda sendiri bermakna anda boleh membuat apa-apa faktor keju atau menyedapkannya dengan keinginan anda.

Bahan Pantry Menukar Permainan

Saya faham jika anda ragu-ragu. Saya akan mengakui bahawa saya pada mulanya juga. Keraguan saya dengan cepat tenang apabila saya mengaduk serbuk keju cheddar berwarna oren cerah ke dalam periuk pasta yang dimasak pasta. Ramuan ini adalah permainan changer untuk membuat kelompok cepat mac dan keju tambahan.

Pergi adalah hari-hari untuk membuat roux untuk membentuk asas sos keju krim itu. Sebaliknya, seperti yang anda lakukan dengan versi berkotak, serbuk keju dicampur dengan susu dan kemudian diaduk menjadi periuk pasta yang dimasak, pasta pilihan anda. Tetapi tidak seperti versi berkotak, anda mengawal rasa cheesiness. Terdapat nisbah susu yang disyorkan kepada cheddar tepung (lebih banyak lagi), tetapi itu sahaja – cadangannya. Mengambil faktor keju? Berusaha untuk mendapatkannya. Saya amat menggalakkannya.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Jadi Apa Rasanya Seperti?

Mari kita potong apa yang sebenarnya di fikiran anda: Apa serbuk keju cheddar sebenarnya rasa sedap? Walaupun bahan-bahan boleh berbeza dari jenama ke jenama (pastikan untuk memeriksa label), serbuk cheddar berkualiti pada dasarnya adalah keju dehidrasi. Ia datang melalui masa besar dalam jabatan rasa. Cheddar serbuk keju citarasa seperti blok cheddar yang anda sudah tahu dan suka.

Membeli Kacang Cheddar Serbuk

Cheddar serbuk boleh menjadi sukar untuk dikesan di kedai runcit tempatan anda. Tempat paling mudah untuk mengesannya adalah dalam talian, di mana pelbagai tawaran boleh didapati di Amazon. Kami juga peminat cheddar putih Vermont dari King Arthur Flour.

Anda akan mendapati bahawa kebanyakan peruncit memulakan tawaran mereka dengan satu bungkusan pakej serbuk cheesy ini. Ini adalah sebahagian daripada kecantikannya. Ia adalah item pantri kering, dan tidak seperti blok cheddar, ia tidak merosakkan dalam beberapa minggu. Ini penyelesaian anda untuk beberapa hidangan yang akan memberi makan kepada seluruh keluarga.

Belilah itu: Cheddar Keju Serbuk melalui Amazon

(Kredit imej: Lauren Volo)

Menghidupkan Keju Cheddar Serbuk ke dalam Makan Malam

Ingatlah hari-hari memasak kotak cangkerang dan keju Annie? Proses ini berfungsi hampir sama.

Selain keju bubuk, anda perlu empat staple pantry untuk membuat periuk mac dan keju yang memberi makan kepada enam hingga lapan orang.

  • 1 1/4 cawan tepung keju cheddar: Lebih 1/2 sudu teh halal garam (pilihan), kacau ke dalam susu.
  • 1 cawan susu: Gunakan susu keseluruhan atau 2% untuk hasil yang paling krim.
  • 1 pon pasta pilihan: Masak sehingga al dente, longkang, kembali ke periuk, dan campurkan dengan mentega.
  • 8 sudu mentega unsalted: Setelah cair, kacau di dalam susu dan keju, dan panas sehingga berkrim.

Dapatkan resipi penuh: Segera Mac dan Cheese Mix di Mason Jar